Hossa si užíva po troch rokoch dlhšiu dovolenku

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: SITA/AP)
TASR|17. júl 2011 o 12:59

Marián Hossa má po dlhšom čase priestor na dôkladnejšiu letnú prípravu a oddych.

CHICAGO. Už na ten pocit takmer zabudol. Hviezdny slovenský hokejista Marián Hossa si po troch letných prestávkach skrátených kvôli účasti vo finále Stanleyho pohára, mohol tento rok dožičiť dlhšiu dovolenku aj individuálnu prípravu. A krídelník Chicaga Blackhawks si to na Slovensku aj náležite užil.

"Nie som na to vôbec zvyknutý," povedal Hossa na predsezónnom zraze s médiami v hoteli Chicago. "Zvyčajne to trvá dva mesiace a už sa musím opäť vrátiť k hokeju. Napokon, takto som čas na dlhšiu prípravu s letným programom. Sú to príjemné pocity po troch rokoch."

Zámorský denník Chicago Tribune si všimol pozoruhodnú sériu Hossu, ktorú prerušil až v tejto sezóne, keď jastraby vypadli už v 1. kole play-off. Slovenský útočník totiž v predchádzajúcich troch ročníkoch v dresoch Pittsburgu Penguins (2007/2008), Detroitu Red Wings (2008/2009) a Chicaga (víťaz 2009/2010) odohral vždy minimálne 20 stretnutí v nadstavbovej časti. Svoj profesionálny džob tak musel vykonávať až do júna.

"V posledných troch rokoch som jednoducho nemal toľko času na prípravu a naberanie energie pred novou sezónou. Teraz som si oddýchol lepšie a myslím, že aj celé telo sa lepšie zregenerovalo," povedal Hossa, ktorý v minulej sezóne absentoval v 17 dueloch. Teraz verí, že sa situácia nebude opakovať. "Keď je telo lepšie pripravené na sezónu, tak ste odolnejší. Teším sa, že odohrám 82 stretnutí, v ktorých ukážem, čo na ľade dokážem."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa si užíva po troch rokoch dlhšiu dovolenku