Hossa sa vrátil po zranení: strelil gól a na dva nahral

Hossa zvyšuje na 3:1.
Hossa zvyšuje na 3:1. (Autor: SITA/AP)
SITA|17. mar 2014 o 07:17

Slovenský krídelník sa stal s tromi bodmi prvou hviezdou zápasu, v ktorom Chicago porazilo Detroit 4:1.

CHICAGO. Slovenský hokejový útočník Marián Hossa strelil gól, pridal dve asistencie a bol lídrom hokejistov Chicaga v nedeľňajšom zápase NHL proti Detroitu. Obhajcovia Stanleyho pohára Blackhawks zvíťazili nad Red Wings 4:1, súpera prestrieľali 30:20 a podľa zámorských serverov podali výkon, ktorý pripomínal vlaňajšie úspešné ťaženie vyraďovacou časťou NHL.

Vynechal päť zápasov

Tridsaťpäťročný krídelník Marián Hossa sa vrátil do zostavy Chicaga po päťzápasovej nútenej odmlke zapríčinenej zranením v hornej časti tela a vďaka trom bodom sa stal prvou hviezdou zápasu. Najprv sa v 29. min asistenciou podieľal na úvodnom góle stretnutia, ktorý strelil v presilovej hre obranca Nick Leddy.

V 47. min strelou zápästím zvýšil vedenie Chicaga na 3:1, keď prevzal puk na útočnej modrej a poľahky sa dostal za chrbát obrany Detroitu. Dve minúty pred koncom napokon skúsený slovenský útočník prihrával kapitánovi Jonathanovi Toewsovi, ktorý počas oslabenia pečatil výsledok na konečných 4:1.

Hossa na obrannej modrej majstrovsky obral o puk útočníka Detroitu Johana Franzéna, doviezol ho do útočnej tretiny a tam nezištne našiel Toewsa, ktorý bekhendovým blafákom strelil 27. gól sezóny. Hossa má momentálne na konte 25 gólov a 28 asistencií, pričom odohral 58 zápasov. Za zmienku stojí aj jeho 27 plusových bodov.

Na ľade traja Slováci

"Pomalšie som sa rozbiehal. Pauza piatich zápasov sa nedá ihneď dohnať, a tak som začal kratšími striedaniami. Ako však zápas pokračoval, na ľade som sa cítil čoraz istejšie," povedal Hossa pre server NHL.

Jeho zranenie v hornej časti tela trvalo od 1. marca a súboja pod holým nebom proti Pittsburghu, keď ho zozadu tvrdo narazil Craig Adams. Hossa odohral v nedeľu 17:03 min, trikrát vystrelil a pridal aj zblokovanú strelu.

Zápas ukončil s dvoma plusovými bodmi. Jeho slovenský spoluhráč v útoku Michal Handzuš strávil na ľade 15:05 min, zblokoval tri strely a vyhral šesť z deviatich vhadzovaní. V tíme Detroitu odohral útočník Tomáš Tatar 17:49 min a na konci nazbieral dve mínusky.

"Myslím si, že v tomto zápase hral každý z nás dobre. Začiatok bol trochu neistý, ale postupne sme sa dostali do nášho systému hry a našli cestu k víťazstvu," dodal Hossa. "Páčila sa mi naša hra v tomto stretnutí. Najmä intenzita korčuľovania a práce s pukom bola na vyššej úrovni ako v predchádzajúcich zápasoch," pochválil svoj tím tréner Chicaga Joel Quenneville.

Chicago - Detroit 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Góly: 29. Leddy (MARIÁN HOSSA, B. Smith), 40. B. Smith (Keith, P. Kane), 47. MARIÁN HOSSA (Sharp, Keith), 58. Toews (MARIÁN HOSSA) - 36. Nyquist (Alfredsson, Kronwall)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa sa vrátil po zranení: strelil gól a na dva nahral