Hossa nenastúpi proti Anaheimu a zrejme ani proti Detroitu

TASR|29. mar 2013 o 08:10

Útočník Marián Hossa pre zranenie hornej časti tela vynechal tri posledné stretnutia v NHL.

NEW YORK. Hokejový útočník Marián Hossa, ktorý pre zranenie hornej časti tela vynechal už tri posledné stretnutia v NHL, nenastúpi za Chicago ani v piatkovom stretnutí s Anaheimom. Na zozname zranených hráčov zostáva podľa trénera Joela Quennevillea aj ďalší hviezdny útočník jastrabov Patrick Sharp.

"Pokiaľ viem, tak ja som stále bez prehry"

Hossa a Sharp sa síce ešte v zostave neobjavia, ale ich návrat sa už blíži. Obaja trénovali začiatkom týždňa individuálne a až vo štvrtok po prvý raz s celým mužstvom. "Pokiaľ viem, tak ja som stále bez prehry. To je všetko, čo viem," s úsmevom povedal Sharp, ktorý narážal na fakt, že pokiaľ bol zdravý, malo Chicago bilanciu 21 výhier a 3 remízy a po jeho absencii sa to zmenilo na štyri výhry a štyri prehry v ôsmich dueloch.

Slovenský útočník predtým vynechal štyri stretnutia v rade, ale nechce uponáhľať svoj návrat. "V piatok ešte budú mimo hru. Zatiaľ nechceme ešte riskovať," povedal tréner Blackhawks Joel Quenneville: "Je príjemné ich vidieť opäť trénovať, ale ešte nešli do kontaktu," dodal.

Prestávka aj proti Detroitu

Podľa zámorských médií Hossa so Sharpom nestihnú ešte ani nedeľňajší duel s Detroitom, ale pondelkový súboj s Nashville Predators sa už črtá pozitívne. "Nemám stanovený žiadny termín návratu. Budem hrať, keď sa budem cítiť fit na sto percent," povedal Hossa.

V základnej časti zaznamenal Hossa 13 gólov a 10 asistencií, je tretím najproduktívnejším hráčom Chicaga po Toewsovi a Kaneovi.

Hossa utrpel silný otras mozgu minulý rok v apríli, keď ho nedovoleným zákrokom zastavil Raffi Torres z Phoenixu Coyotes, pričom nemohol hrať až do polovice novembra. Vo februári tohto roku mal zasa menší otras po súboji s hráčom Vancouveru Jannikom Hansenom, ale po troch dňoch sa hlásil fit.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa nenastúpi proti Anaheimu a zrejme ani proti Detroitu