Hossa môže byť mentorom Daňa, tvrdí generálny manažér Chicaga

Marko Daňo (s číslom 56) sa v NHL presadil do zostavy Columbusu hneď vo svojej premiérovej sezóne.
Marko Daňo (s číslom 56) sa v NHL presadil do zostavy Columbusu hneď vo svojej premiérovej sezóne. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. júl 2015 o 13:46

Marko Daňo prišiel do Chicaga Blackhawks spolu s Arťomom Anisimovom, Jeremym Morinom a Corym Troppom výmenou za Brandona Saada, Alexa Broadhursta a Michaela Paliottu.

CHICAGO. Marko Daňo má veľkú hokejovú perspektívu a jeho rozvoju pomôže aj skúsený krajan Marián Hossa. Tak sa o mladom slovenskom útočníkovi a novej posile Chicaga vyjadril generálny manažér Blackhawks Stan Bowman.

Daňa dotiahol k úradujúcemu šampiónovi NHL v záverečný júnový deň výmenou z Columbusu.

"V minulej sezóne vtrhol na ligovú scénu v drese Blue Jackets - možno bez fanfár, ale urobil na ľudí veľký dojem. Určite zaujal našich skautov," vyjadril sa Bowman.

Vo svojej nováčikovskej sezóne NHL Daňo nazbieral dvadsaťjeden bodov (8+13) v 35 zápasoch. "Je to veľmi aktívny hokejista," hovorí pre Chicago Tribune Bowman.

"Dáva do hry celú svoju energiu, snaží sa hrať fyzicky, je veľmi súťaživý. Góly, ktoré strieľa, padajú z bezprostrednej blízkosti bránky. Nebojí sa chodiť do rohov klziska a tvrdo bojovať o puky."

Dvadsaťročný slovenský reprezentant prišiel do Chicaga v rámci výmeny za Brandona Saada. Okrem Daňa sa z Columbusu sťahovalo aj ofenzívne trio Arťom Anisimov, Jeremy Morin či Cory Tropp.

Opačným smerom putovali i Alex Broadhurst a Michael Paliotta.

Svoj najlepší zápas v NHL odohral Daňo proti Vancouveru.

Takúto parádnu akciu predviedol Daňo v súboji proti Caroline.

Daňo sa po premiérovej sezóne v profilige teší na tú nastávajúcu. A nielen preto, že sa sťahuje do tímu, ktorý ziskom tretieho Stanleyho pohára za uplynulých šesť rokov vytvoril v zámorí dynastiu.

Bude mať šancu nastupovať v jednej formácii s Hossom. "Kto by s ním nechcel hrať? Je však iba na tréneroch, či nás dajú do jedného útoku. Ja môžem nastupovať s kýmkoľvek. Budem rád, nech si zahrám s hocikým," vraví.

O šestnásť rokov starší Hossa bol jeho detským idolom. "Je určite skvelým hráčom. Keď som bol malý, tak som ho sledoval v NHL a študoval jeho štatistiky," prezradil.

"Môj otec s ním hrával v čase, keď Marián štartoval kariéru na profesionálnej úrovni. Takže je skvelé, že mám teraz šancu si s ním zahrať v Chicagu."

Bowman vidí Hossu ako budúceho mentora mladšieho krajana. "Je celkom dobre zdokumentované, aký pozitívny vplyv má Hossa na našich mladších hráčov," priznáva manažér Chicaga.

"Daňo môže byť ďalším dobrým príkladom. Je to vhodná posila do mixu našich mladíkov. Niektorých ľudí prekvapí svojou celoplošnou hrou," dodáva.

"Budem sa snažiť hrávať stabilne, odohrať bez prerušenia čo najviac zápasov. Rád by som predvádzal konzistentné výkony. Urobím pre to maximum," uzavrel Daňo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa môže byť mentorom Daňa, tvrdí generálny manažér Chicaga