Horšie ako v prvom zápase to byť nemôže, hovorí pred semifinále Réway

Najväčšími oporami Slovenska sú na turnaji brankár Denis Godla a kapitán Martin Réway.
Najväčšími oporami Slovenska sú na turnaji brankár Denis Godla a kapitán Martin Réway. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. jan 2015 o 09:40

Slovensko sa s Kanadou stretlo na svetových šampionátoch dvadsaťročných desaťkrát. Deväťkrát prehralo.

TORONTO. Slovensko sa druhýkrát na tohtoročnom svetovom šampionáte hokejistov do 20 rokov stretne s domácou Kanadou. V základnej skupine vyhral favorizovaný súper vysoko 8:0.

Zverenci Ernesta Bokroša vtedy horšie korčuľovali, málo strieľali. Už po desiatich minútach prehrávali o tri góly. V noci z nedele na pondelok ich však čaká dôležitejší súboj - víťaz si zaistí zisk medaily.

Slovensko hralo v semifinále iba trikrát. A zakaždým v Kanade. V roku 1999 vo Winnipegu, o desať rokov neskôr v Ottawe a teraz v Montreale a Toronte.

Sú iným tímom

"Len málokto čakal, že sa dostaneme do semifinále. Teraz sme v ňom a možné je všetko," hovoril podľa NHL.com kapitán slovenského výberu Martin Réway.

"Horšie ako v prvom zápase s Kanadou to byť nemôže. Vtedy to bol náš prvý duel na šampionáte, s ktorým niektorí naši hráči nemali skúsenosti. Naše výkony sa však zlepšovali, teraz sme iným tímom. Čaká nás náročné semifinále, ale pokojne môže ísť o vyrovnaný zápas."

Prvý zápas s Kanadou Slovensko prehralo 0:8.

Slovensko sa s Kanadou stretlo na svetových šampionátoch dvadsaťročných desaťkrát. A deväťkrát prehralo. Iba 27. decembra 1998 dokázalo remizovať 0:0.

Proti súperovi Slováci neskórovali ani v stretnutiach na MS 2007, 2008 a tento rok. Vlani v Malmö vyhrala Kanada 5:3.

Jednoduché to mať nebudú

Proti topfavoritovi na zisk titulu to budú mať Slováci nesmierne ťažké. Motivuje ich však možnosť vylepšiť doposiaľ jediný medailový výsledok z MS do 20 rokov - bronz z Winnipegu 1999.

"Verím, že Kanadu potrápime,“ povedal brankár Denis Godla. Na MS je veľkou oporou mužstva. Naposledy proti Česku neinkasoval. Chytil 34 striel.

"Slováci sa od začiatku turnaja zlepšili. Tentoraz to proti nim nebude také jednoduché,“ cituje kanadského kapitána Curtisa Lazara TSN.

Zápas sa začína v noci z nedele na pondelok o druhej hodine ráno nášho času.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Horšie ako v prvom zápase to byť nemôže, hovorí pred semifinále Réway