Holly Holm cíti podobnú atmosféru ako pred nezabudnuteľným zápasom s Rondou Rousey

Adrián Mečiar|22. dec 2017 o 01:00

Holly Holm sa v hlavnom zápase UFC 219 pokúsi o prepísanie historických tabuliek bojových športov.

UFC uzavrie rok 2017 vo veľkom štýle. Už tradičný PPV turnaj v Las Vegas na prelome rokov v hlavnom ťaháku večera prinesie súboj o titul ženskej pérovej váhy, keď sa od roku 2005 neporazená Cris Cyborg (17-1 MMA, 3-0 UFC) v prvej obhajobe titulu UFC stretne s bývalou šampiónkou bantamovej divízie, Holly Holm (11-3 MMA, 4-3 UFC, 33-2-3 box). 

Holm získala opasok 135-librovej hmotnostnej kategórie v novembri 2015 po tom, čo šokujúco knokautovala dovtedy neporazenú megahviezdu Rondu Rousey. Rodáčka z Albuquerque sa pred tým nachádzala v pozícii obrovskej outsiderky a v jej výhru veril iba málokto. Holly však podala fantastický výkon a svoju súperku úplne rozobrala. High kick, ktorým celý duel ukončila, sa azda nikdy nestratí z pamäti žiadneho priaznivca bojových športov.

Holly Holm sa pred zápasom s Cris Cyborg nachádza v podobnej pozícii. Jej brazílska oponentka je považovaná za veľkú favoritku. 

"Podľa mňa sú tu isté podobnosti s atmosférou pred duelom s Rondou. Viem, že ľudia trocha pochybujú o mojich šanciach. Nie je to ale úplne rovnaké ako predtým, keďže som už niekoľkokrát bola úspešná v pozícii outsiderky. V boxe alebo v dueli proti Ronde. Ľudia vedia, že som schopná postarať sa o veľké prekvapenie, no majú isté pochybnosti v tom, či sa mi to podarí aj tentoraz," vraví Holm.

Holly sa v tejto divízii váhe nepredstaví po prvý raz v kariére, no vôbec prvýkrát sa postaví skutočnej pérovej váhe. Debut vo featherweighte totiž absolvovala proti Germaine de Randaime, ktorá tiež zvykne bojovať o kategóriu nižšie. Fanúšikovia i odborníci sú teda zvedaví, ako sa Holm vysporiada s hmotnostnou nevýhodou.

Holly Holm si ale podľa vlastných slov výlet do vyššej divízie užíva.

"Je to samozrejme iné ako keď zápasím v bantamovej váhe. Počas tohto kempu som sa vôbec nemusela stresovať o svoju hmotnosť. Stále jem zdravo, no teraz si nemusím dávať pozor na porcie a vďaka tomu mám viac energie na tréning."

"Získala som nejakú dodatočnú svalovú hmotu a cítim sa silnejšie, avšak nepribrala som príliš. Dávala som si pozor, pretože viac svalov spotrebuje viac kyslíku. Ja si potrebujem udržať ľahkosť na nohách i rýchlosť po celých 25 minút. Čaká ma veľmi náročný zápas. Ľudia vravia, že mi stačí prežiť úvodné kolá a potom to budem mať vo vrecku. To je totálna hlúposť. Cyborg síce zatiaľ nemala mnoho ťažkých zápasov, v ktorých by sa dostala až do šampiónských kôl, ale ja od nej aj tak musím očakávať rovnakú agresivitu počas kompletných 25 minút."

Víťazstvo nad Cyborg by pre Holm znamenalo ďalšie prísanie historických tabuliek. Veď Holly je už teraz jedinou osobou na svete, ktorá získala opasok svetovej šampiónky v boxe i MMA. Touto výhrou by sa ale stala absolútne prvou osobou, ktorá v oboch športoch vyhrala tituly v dvoch váhových kategóriach.

"Bolo by to úžasné. Snívam o tom, odkedy som prešla k MMA. Nikto predtým to nedokázal, čiže mám šancu na vytvorenie histórie."

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Holly Holm cíti podobnú atmosféru ako pred nezabudnuteľným zápasom s Rondou Rousey