Lige majstrov hrozí škandál. Bol to pokus o vraždu, vraví športový riaditeľ Brynäs

Thomas Larkin (vľavo) dostal v zápase trest na 50 minút.
Thomas Larkin (vľavo) dostal v zápase trest na 50 minút. (Autor: TASR/AP)
Martina Janíková|10. nov 2017 o 13:48

Trojica hráčov Mannheimu zinkasovala za 144 sekúnd 100 trestných minút.

BRATISLAVA. Kritika po brutálnom závere zápasu hokejovej Ligy majstrov medzi nemeckým Mannheimom a švédskym Brynäs pokračuje.

Brynäs zvíťazil v domácej odvete 2:1 a po víťazstve v prvom zápase 3:2 postúpil do štvrťfinále.

Švédi pritom v utorňajšom stretnutí ešte v 57. minúte prehrávali 0:1, no v závere zápasu dokázali nepriaznivý výsledok zvrátiť.

Počas posledných troch minút sa na klzisku odohralo aj niekoľko zákerností, o čo sa postarala trojica frustrovaných hráčov hostí Mark Stuart, Nikolai Goc a Thomas Larkin.

Za 144 sekúnd čistého času si trojica vykoledovala rovnú stovku trestných minút. Posledný menovaný šokoval brutálnym, až likvidačným zákrokom na Daniela Pailleho.

"Bol to pokus o vraždu," soptil Stefan Bengtzén, športový riaditeľ Brynäs, a volal po suspendácii pre Larkina na desiatky zápasov. "Mohol mu ukončiť kariéru," pridal sa podľa idnes.cz Tommy Sjödin, tréner švédskeho celku.

Paille dlho ležal na ľadovej ploche. Larkin sa medzitým stihol pobiť s Lukasom Kilströmem, ktorý sa ihneď zastal napadnutého spoluhráča.

Rozzúrený Talian zinkasoval od rozhodcov päťdesiat trestných minút.

Nechutný incident však nebol posledným nepríjemným incidentom večera. Horkú bodku urobil za zápasom Nikolai Goc. Najmladší z nemeckého bratského tria trafil jedného z protivníkov lakťom do hlavy.

Kapitán Brynäs Blomqvist označil Goceho s Larkinom za idiotov.

Ich prehrešky mali dohru pred disciplinárnou komisiou, rovnako ako správanie Mannheimského trénera Simpsona na striedačke.

Larkin si nezahrá v Lige majstrov štyri zápasy. Goc aj Simpson dostali stopku na jedno stretnutie. "To sú naozaj veľmi nízke postihy," hneval sa tréner Sjödin.

Mierne tresty nahnevali aj vedenie Brynäs, ktoré podľa riaditeľa Johana Starka zvažuje odstúpenie z hokejovej Ligy majstrov či žaloby. "Je to výsmech," napísal k dĺžke suspendácie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Liga majstrov»Lige majstrov hrozí škandál. Bol to pokus o vraždu, vraví športový riaditeľ Brynäs