V hokejovej Lige majstrov nechceli slovenský klub. Šatan odporúčal Zvolen

Miroslav Šatan.
Miroslav Šatan. (Autor: TASR)
TASR|14. jún 2021 o 23:39

V súťaži si zahrá HC Slovan Bratislava.

BRATISLAVA. Vedenie hokejovej Ligy majstrov (CHL) udelilo v priebehu uplynulého týždňa voľnú kartu na účasť v novom ročníku HC Slovan Bratislava.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) považuje tento krok za neštandardný a riaditeľovi CHL odkázal, že miestenku by mal dostať v prvom rade slovenský majster - HKM Zvolen.

Slovenský klub v Lige majstrov nechceli

Podľa pôvodnej verzie však vedenie Ligy majstrov slovenský klub v súťaži vôbec nechcelo.

„Vedenie CHL nám začiatkom mája oznámilo, že po zlých skúsenostiach so slovenskými klubmi v ostatných ročníkoch Ligy majstrov, sa rozhodlo neudeliť miestenku žiadnemu slovenskému klubu.

Prezident SZĽH Miro Šatan preto kontaktoval riaditeľa CHL Martina Baumanna a oznámil mu, že nám nepríde spravodlivé, aby na úkor Slovenska dostal miestenku ukrajinský klub,“ uviedol v tlačovej správe generálny sekretár SZĽH Ivan Pulkert.

Šatan odporúčal Zvolen

Slovenský zväz ľadového hokeja zostal preto prekvapený, keď pred pár dňami udelila CHL divokú kartu HC Slovan Bratislava ako náhradníkovi za bieloruský Junosť Minsk.

"Miro Šatan opäť telefonoval s Martinom Baumannom z CHL a tlmočil mu stanovisko, že slovenskú miestenku by nemal dostať klub, ale hokejový zväz, ktorý by ju následne konkrétnemu klubu udelil. Zároveň mu povedal, že miestenku by mal dostať v prvom rade HKM Zvolen ako aktuálny slovenský majster," dodal Pulkert.

"Rozhodnutie CHL udeliť divokú kartu HC Slovan Bratislava išlo mimo SZĽH a SZĽH nemal v tejto veci žiadne rozhodujúce ani odporúčacie slovo, keďže CHL je súkromná zahraničná súťaž. Proces výberu slovenského účastníka však považujeme za neštandardný.“

Krok vedenia súťaže spustil kritiku

Kroky vedenia Ligy majstrov spustili v médiách nepochopiteľnú kritiku niektorých zástupcov slovenských klubov.

"Mrzí nás, že zástupcovia klubov opäť zvolili cestu mediálneho očierňovania SZĽH a nie cestu overenia si informácii u majiteľov svojich klubov, vo vedení CHL, či vo vedení SZĽH.

Je to opäť cesta, ktorá ubližuje slovenskému hokeju ako celku. Vedenie SZĽH by rado apelovalo na kluby, aby sa v prípade nejasností a otázok obrátili v prvom rade na zväz a nie na médiá," uzavrel Pulkert.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»V hokejovej Lige majstrov nechceli slovenský klub. Šatan odporúčal Zvolen