Hokejbalisti zaznamenali ďalšiu výhru. Talianov zdolali o jeden gól

Momentka spred zápasu Slovensko - Talianskom na MS v hokejbale 2022.
Momentka spred zápasu Slovensko - Talianskom na MS v hokejbale 2022. (Autor: facebook/Hokejbal.sk)
Sportnet, TASR|24. jún 2022 o 05:55 (aktualizované 24. jún 2022 o 06:56)

Po troch stretnutiach majú Slováci plný počet bodov.

MS v hokejbale 2022

Taliansko - Slovensko 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Góly: 9. Bartolini (Giustini, Setacci), 26. Ponce (Setacci, D'Amico), 41. Pittiglio (Mirolla, D'Ettore) – 2. Korbáš (Teplický, Svitana), 24. Salajka (Rampáček, Minárik), 28. Oravec (Svitana, M. Gajdoš), 35. Salajka (Minárik)

Rozhodovali: Armitstead, Bishop (obaja Kan.), vylúčení: 4:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

MONTREAL. Slovenskí hokejbalisti zdolali po Veľkej Británii a Haiti na MS v hokejbale aj Taliansko. Vyhrali o jeden gól.

Výhru 4:3 začal písať v druhej minúte zápasu Korbáš. Taliani však boli nepríjemným súperom. Vďaka Bartolinimu bol na konci prvej tretiny stav 1:1.

V 24. minúte vrátil Slovákom vedenie Salajka, no už o dve minúty sa ukázal Ponce a vyrovnal. V 28. minúte skóroval Oravec.

Po prvý raz sa favorit dostal do dvojgólového vedenia v 35. minúte, keď strelil svoj druhý gól v zápase Salajka. Bodku za stretnutím a nádej pre Talianov ešte priniesol v 41. minúte Pittiglio, no stav 3:4 už sa nezmenil.

"Čakali sme ťažký zápas, potvrdil to aj zápas Talianov s Čechmi. Ale snažili sme sa pripraviť na to, že to bude zápas o presilových hrách a o oslabeniach. My sme jedno prežili a to dlhé dvojminútové troch proti piatim a vybrali sme na to najvhodnejší čas, pretože toto oslabenie predelila prestávka," hodnotil zápas tréner Slovenska Mojmír Hojer.

Posledný duel v základnej skupine odohrajú Slováci proti Čechom. Najťažší súper čaká našich už dnes večer o 19.40.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Hokejbalisti zaznamenali ďalšiu výhru. Talianov zdolali o jeden gól