Skaličania si na Považí vzali späť požičané, o titule sa rozhodne na Záhorí

Momentka zo zápasu HBK PROTEF Považská Bystrica - HBK Hokejmarket Skalica.
Momentka zo zápasu HBK PROTEF Považská Bystrica - HBK Hokejmarket Skalica. (Autor: Peter Mičúch)
Sportnet|29. máj 2023 o 11:10

Rozhodujúci piaty zápas je na programe v sobotu 3. júna o 13.00 h.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Druhý finálový víkend hokejbalovej extraligy sa podobal tomu prvému – veľkým záujmom divákov oboch táborov aj tým, že si oba tímy pripísali po jednom víťazstve.

Zápas v sobotu zvládli lepšie hostia, ktorí využili hneď svoju prvú presilovku a šli do vedenia v 8.minúte zásluhou Miklíka.

Už o minútu viedli po góle Rampáčka 2:0, a hoci Považania dokázali ešte pred koncom úvodnej časti znížiť Strakom a v polovici zápasu dokonca Bednárom vyrovnať na 2:2, na ďalší gól v presilovej hre z hokejky Zelenku už nedokázali odpovedať.

Skalica ešte do konca druhej tretiny pridala ďalšie dva góly Lukačovičom a Štefekom a do kabín šla s pohodlným trojgólovým vedením 5:2.

Finálová séria:

1. zápas - sobota 20. máj: Skalica - Považská Bystrica 1:3

2. zápas - nedeľa 21. máj: Skalica - Považská Bystrica 3:1

3. zápas - sobota 27. máj: Považská Bystrica - Skalica 2:6

4. zápas - nedeľa 28. máj: Považská Bystrica - Skalica 4:1

Rozhodujúci 5. zápas - sobota 3. jún o 13.00 h: Skalica - Považská Bystrica

V poslednej tretine si Hokejmarket vedenie postrážil a Fraňo pol minúty pred koncom duelu do prázdnej bránky pečatil skóre na 6:2. Skalica sa tak dostala do vedenia 2:1 na zápasy a mala k dispozícii prvý majstrovský mečbal.

V nedeľu však diváci sledovali diametrálne odlišný priebeh zápasu. Všetko podstatné z pohľadu výsledku sa odohralo už v úvodnej tretine, kedy síce Fraňo v presilovke v 3.minúte dokázal reagovať na úvodný gól domáceho Bednára a vyrovnal na 1:1, to však bolo zo strany Záhorákov všetko.

Považania sa zásluhou Hryzáka a Korbáša dostali do dvojgólového vedenia a „vyhnali“ Kučeru z bránky hostí už v 12.minúte. Prešlo iba 87 sekúnd, Hryzák v oslabení prekonal aj náhradného brankára Dékányho a zvýšil ešte v prvej tretine už na 4:1.

A keďže vo zvyšných dvoch tretinách gól nepadol, PROTEF skalický mečbal odvrátil a vyrovnal stav zápasov na 2:2.

O novom hokejbalovom majstrovi Slovenska sa tak rozhodne až v poslednom možnom stretnutí v sobotu 3.júna 2023 o 13:00 hod. na hokejbalovom ihrisku v Skalici.

Vicemajster bude na domácom ihrisku odhodlaný spraviť všetko pre to, aby sa neopakovala situácia spred roka, kedy v 5.zápase podľahol tímu LG Bratislava 3:4 a musel sa uspokojiť iba so ziskom strieborných medailí.

V prípade víťazstva získajú Skaličania tretí titul majstrov Slovenska, ak v rozhodujúcom dueli budú úspešnejší Považania, pridajú do vitríny klubu druhý majstrovský pohár.

Slovenská hokejbalová extraliga - finále, 3. zápas:


PROTEF Považská Bystrica - Hokejmarket Skalica 2:6 (1:2, 1:3, 0:1) 

Góly: 11. Straka (Lopušan), 25. Bednár (Linet, Bušovský) - 8. Miklík (Pe. Janáč), 9. Rampáček (Lukačovič, Pobuda), 27. Zelenka (Salajka, Válek), 28. Lukačovič (Pobuda, Rampáček), 30. Štefek (Rampáček), 45. Fraňo

Rozhodovali: Sála - Hozák, vylúčení: 4:5, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Hlasy po zápase

/zdroj: Youtube kanál HBK PROTEF Považská Bystrica/

Roman Bujdák, tréner Považskej Bystrice: "Ťažko sa mi hodnotí takýto zápas, prehra 2:6 hovorí za všetko. Hneď pri našom snáď štvrtom striedaní sme mali útočný faul, v presilovke sme dostali úvodný gól a už o minútu neskôr nám nepokrytý hráč dal druhý gól. Dokázali sme sa z toho dostať, ale potom sme opäť faulovali, hostia dali v presilovke na 3:2 pre nich a už sa to s nami viezlo. Hrá sa na tri víťazné stretnutia, pokúsime sa čo najlepšie pripraviť na to nedeľňajšie a snáď sa nám podarí stav zápasov vyrovnať.“ 

Lukáš Piják, hráč Považskej Bystrice: „Dnešok sme si predstavovali inak. Ťažko sa mi to však hodnotí, hráči Skalice viackrát ostali sami pred bránou a náležite to využili. Niet však už na čo čakať, zajtra potrebujeme vyhrať a dotiahnuť sériu do rozhodujúceho zápasu v Skalici.“ 

Branislav Zelenka, hráč Skalice a strelec víťazného gólu: „Dá sa povedať, že sme dosiahli zaslúžené víťazstvo, hoci ľahké určite nebolo. V druhej tretine sme na nevyhli výpadku, kde sa súper lepšie pohyboval. Našťastie sme to ustáli, neinkasovali sme viac gólov a boli sme efektívni v zakončení, čo rozhodlo v náš prospech. Dôležité bolo, že sme po inkasovanom druhom góle začali hrať aktívne, nenechali sme sa položiť a išli sme naproti víťazstvu.“ 

VIDEO: PROTEF Považská Bystrica - Hokejmarket Skalica (3. finále)

Slovenská hokejbalová extraliga - finále, 4. zápas:


PROTEF Považská Bystrica - Hokejmarket Skalica 4:1 (4:1, 0:0, 0:0)

Góly: 2. Bednár (Urbánek, Tománek), 8. Hryzák (Lopušan), 12. Korbáš (Straka, Urbánek), 13. Hryzák (Linet) - 3. Fraňo (Pe. Janáč, Sobol)

Rozhodovali: Krist - Hozák, vylúčení: 7:7 na 2 min, navyše Bednár (P. Bystrica) 10 min. za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0

Hlasy po zápase

/zdroje: Youtube kanál HBK PROTEF Považská Bystrica, Facebook HBK Hokejbarket Skalica/

Ivan Hryzák, hráč Považskej Bystrice a strelec dvoch gólov: „Dnešný zápas bol veľmi náročný vo veľmi teplom počasí. Oproti včerajšiemu zápasu sme niektoré veci a prístup k hre pomenili a myslím si, že výsledok sa aj dostavil. Zužitkovali sme dnes aj šance, čo sa nám včera nepodarilo, naviac dnes výborne zachytal aj brankár, čo prispelo k našej výhre. Pred rozhodujúcim zápasom si rozoberieme posledné duely, tréner si určite taktiež niečo pripraví a do Skalice pôjdeme s čistou mysľou a s cieľom doniesť majstrovský pohár ku nám.“ 

Michal Salajka, hráč Skalice: „Rovnako ako včera, aj dnes rozhodla efektivita. Dnes nám Považská Bystrica strelila hneď v úvode tri góly, ba dokonca štvrtý gól pridala pri našej presilovke. Potom si to už postrážila, hoci sme sa snažili so zápasom ešte niečo urobiť, ale zo stavu 1:4 vo finálovom zápase je to ťažké a nepodarilo sa nám to. Stav série je 2:2 a tešíme sa na piaty zápas v našej aréne, kde si pôjdeme za ziskom majstrovského titulu.“ 

VIDEO: PROTEF Považská Bystrica - Hokejmarket Skalica (4. finále)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Skaličania si na Považí vzali späť požičané, o titule sa rozhodne na Záhorí