Prezidentka Čaputová prijala strieborné hokejistky z EYOF. Dostala hokejku Lopušanovej

Hokejové reprezentantky SR do 16 rokov, ktoré získali strieborné medaily na nedávnom zimnom EYOF počas prijatia prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.
Hokejové reprezentantky SR do 16 rokov, ktoré získali strieborné medaily na nedávnom zimnom EYOF počas prijatia prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. (Autor: TASR)
TASR|17. feb 2023 o 13:25

"Máte dostatok sebadôvery. Je dôležité, že idete do zápasov s vierou, že môžete uspieť," povedala prezidentka.

BRATISLAVA. Prezidentka Zuzana Čaputová prijala v piatok v Prezidentskom paláci hokejové reprezentantky SR do 16 rokov, ktoré na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) získali strieborné medaily.

TASR o tom informoval Peter Pašuth zo Slovenského olympijského a športového výboru.

FOTO: Prezidentka Zuzana Čaputová prijala slovenské hokejistky do 16 rokov

Na snímke vľavo slovenská reprezentantka v hokeji rokov Nela Lopušanová počas prijatia prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.
Na snímke hokejové reprezentantky SR do 16 rokov, ktoré získali strieborné medaily na nedávnom zimnom EYOF počas prijatia prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.
Vľavo slovenská hokejová reprezentantka Nela Lopušanová počas prijatia prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.
Hokejové reprezentantky SR do 16 rokov, ktoré získali strieborné medaily na nedávnom zimnom EYOF počas prijatia prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.

"Chcem vám zablahoželať k úspechu, ktorý sa vám podaril. Ďakujem za reprezentáciu Slovenskej republiky na mládežníckom festivale," povedala v príhovore Zuzana Čaputová.

"Máte dostatok sebadôvery. Je dôležité, že idete do zápasov s vierou, že môžete uspieť," dodala.

Hlava štátu dostala od hokejistiek dres, hokejku Nely Lopušanovej a puk.

Na prijatí v Prezidentskom paláci sa zúčastnil kolektív mladých hokejistiek spolu s realizačným tímom. Za kolektív pozdravila prezidentku kapitánka tímu Ema Lacková.

Zimný EYOF sa koncom januára uskutočnil v talianskom regióne Friuli Venezia Giulia. Slovenky sa stali víťazkami základnej skupiny, v ktorej zdolali Fínky a Rakúšanky a prehrali tesne so Švajčiarkami. Vo finále nestačili na Češky.

Slovensko získalo na januárovom EYOF dve strieborné medaily. Okrem hokejistiek sa z cenného kovu radoval biatlonista Michal Adamov vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km, pripomenul portál olympic.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Prezidentka Čaputová prijala strieborné hokejistky z EYOF. Dostala hokejku Lopušanovej