Tešia sa prvýkrát. V Zápase hviezd NHL zvíťazili Marner, Kučerov či Pastrňák

Na snímke Andrej Vasilevskij (vľavo) a Aleksander Barkov počas zápasu hviezd NHL v roku 2023.
Na snímke Andrej Vasilevskij (vľavo) a Aleksander Barkov počas zápasu hviezd NHL v roku 2023. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|5. feb 2023 o 01:33

Najužitočnejším hráčom sa stal Matthew Tkachuk.

SUNRISE. Víkend hviezd na Floride sa skončil po druhom hracom dni výhrou Atlantickej divízie. Jej zástupcovia ovládli turnaj najlepších po finálovej výhre nad Centrálnou divíziou.

Ich cesta sa začala v prvom súboji proti Metropolitnej divízii. Vďaka gólom Tkachukovcov, Larkina, Suzukiho i Pastrňáka vyhrali 10:6.

VIDEO: Zápas medzi Metropolitnou a Atlantickou divíziou

Prvé stretnutie však patrilo nominantom zo Západnej konferencie. Stretla sa Pacifická divízia s Centrálnou.

Tím Pacifickej divízie okolo Connora McDavida zvykol vyhrávať aj turnaj ako taký, v roku 2023 však padol už na začiatku, keď prehral 4:6. O ich vyradenie sa postarali strelci Keller, MacKinnon, Jones a Tarasenko.

VIDEO: Zápas medzi Centrálnou a Pacifickou divíziou

Do finále tak došli hráči z Atlantickej a Centrálnej divízie.

Od roku 2016, odkedy sa zápas hviezd pretransformoval do súčasnej podoby, vyhrávali len Metropolitná a Pacifická divízia, preto bolo jasné, že jeden z účastníkov finále vyhrá po prvýkrát.

Šťastnejší napokon boli hokejisti z Východu. Titulom kráľa zápasu hviezd sa od tohto víkendu môžu pýšiť Ullmark, Vasilevskij, Barkov, Dahlin, Kučerov, Larkin, Marner, Pastrňák, Suzuki a bratia Tkachukovci.

Tí boli vo finále od začiatku presvedčivejší. Prvý polčas strieľali góly iba oni vďaka Matthewovi Tkachukovi, Kučerovovi a Larkinovi. Linus Ullmark neinkasoval ani raz.

O dosť bohatšia bola druhá časť dvadsaťminútového súboja. Hoci Larkin zvýšil na 4:0, kontaktným gólom sa odprezentoval Rantanen. Góly následne padali na striedačku, presadili sa Pastrňák, Robertson, Larkin, Keller i Dahlin.

Počas posledných 21 sekúnd sa na strane porazených presadili MacKinnon i Makar. Uzavreli teda stav stretnutia na 7:5 pre Atlantickú divíziu.

VIDEO: Finále zápasu hviezd medzi Atlantickou a Centrálnou divíziou

Najužitočnejším hráčom turnaja sa stal Matthew Tkachuk. Hodnosť získal pred vlastnými fanúšikmi v domácej aréne Floridy Panthers.

"Je mi cťou hrať pred týmito fanúšikmi po celú sezónu a je výborné, že aj ostatní hráči videli, aké je to skvelé miesto pre hokej."

Pre 25-ročného krídelníka to bol počas druhej účasti v Zápase hviezd druhý triumf. Tkachuk sa stal druhým hráčom "panterov," ktorý získal cenu MVP. Prvý bol v roku 2000 Pavel Bure, ktorý si v stretnutí rovnako zahral s bratom.

Víťazný tím zinkasuje rovný milión dolárov.

Zostavy jednotlivých divízii počas Zápasu hviezd NHL

Pacifická: Thompson, Skinner – Karlsson – Draisaitl, Fiala, Horvat, Kadri, McDavid, Pettersson, Stephenson, Terry. Tréner: Bruce Cassidy

Centrálna: Hellebuyck, Saros – Jones, Makar, Morrissey – Kaprizov, Keller, MacKinnon, Rantanen, Robertson, Tarasenko. Tréner: Peter DeBoer

Atlantická: Ullmark, Vasilevskij – Dahlin – Barkov, Kučerov, Larkin, Marner, Pastrňák, Suzuki, B. Tkachuk, M. Tkachuk. Tréner: Jim Montgomery

Metropolitná: Šesťorkin, Sorokin – Fox – Crosby, Gaudreau, Hayes, J. Hughes, Nelson, Ovečkin, Panarin, A. Svečnikov. Tréner: Rod Brind'Amour

Dylan Larkin dosiahol prvý finálový hetrik v tomto formáte Zápasu hviezd. "Bola to výborná zábava. Som hrdý na to, že sme zvíťazili. Vytvorili sme skvelú partiu a všetci sme si užili tieto dni," uviedol útočník Detroitu.

Po víkendovej exhibícii bude NHL pokračovať siedmimi zápasmi v noci na utorok. V roku 2024 sa All Star zápas uskutoční v Toronte (2.- 3. februára).

Turnaj All Star 2023 (Florida):


Semifinále:

Pacifická divízia - Centrálna divízia 4:6 (2:3, 2:3)

Góly: 4. McDavid (Karlsson), 8. Pettersson (Horvat, Fiala), 17. Pettersson (Fiala, Skinner), 18. Karlsson (Draisaitl) – 4. MacKinnon (Rantanen), 7. Jones (Tarasenko), 9. MacKinnon (Rantanen, Makar), 11. Keller (Tarasenko, Jones), 16. Tarasenko (Keller, Saros), 19. Keller (S. Jones, Tarasenko)

Atlantická divízia - Metropolitná divízia 10:6 (4:3, 6:3)

Góly: 1. M. Tkachuk (Barkov, B. Tkachuk), 5. Larkin (M. Tkachuk, B. Tkachuk), 7. B. Tkachuk (M. Tkachuk, Barkov), 8. Suzuki (Marner, Ullmark), 14. M. Tkachuk (Marner, Larkin), 15. Kučerov (Marner), 16. Suzuki (Pastrňák, Dahlin), 17. M. Tkachuk (Barkov, B. Tkachuk), 20. Larkin, 20. Pastrňák – 6. Gaudreau (Panarin), 6. Gaudreau, 7. Crosby (Ovečkin), 11. Gaudreau (Panarin), 12. Crosby (Ovečkin), 13. Ovečkin (Fox, Crosby)

Finále:

Centrálna divízia - Atlantická divízia 5:7 (0:3, 5:4)

Góly: 15. Rantanen (MacKinnon, Makar), 19. Robertson (Morrissey), 20. Keller, 20. MacKinnon (Makar), 20. Makar (Rantanen) - 1. M. Tkachuk (B. Tkachuk), 5. Kučerov (Marner, M. Tkachuk), 10. Larkin (Marner), 13. Larkin (Marner, Kučerov), 18. Pastrňák, 19. Larkin, 20. Dahlin (Barkov)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tešia sa prvýkrát. V Zápase hviezd NHL zvíťazili Marner, Kučerov či Pastrňák