Vráti sa Cehlárik do Švédska a blíži sa Nemcov debut v NHL? Okolo Slovákov víria otázniky

Peter Cehlárik.
Peter Cehlárik. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|6. feb 2023 o 11:15

V poslednom týždni sa o Slovákoch písalo v Európe i v zámorí.

BRATISLAVA. Majstrovstvá sveta v hokeji sú stále ďaleko, no pomaly sa blížia. Slovákov preto zaujíma dlhodobá forma krajanov hrajúcich v Európe.

Najideálnejšiu má Marko Daňo. Útočník českého Třinca je po galapredstavení proti Kladnu najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom Tipsport extraligy. Po 43 dueloch má na konte rovnaký počet bodov a 24 gólov.

Nie práve vydarenú sezónu ale zažíva Peter Cehlárik. Ten v poslednom týždni neodohral vo Švajčiarsku ani jeden duel z toho dôvodu, že sa rieši jeho prestup. Reprezentační tréneri budú veriť, že po jeho zrealizovaní zvýši svoje sebavedomie. Mohol by sa vrátiť na staré známe miesto.

Ako každý týždeň, aj tentoraz zaujalo niekoľko Slovákov v zámorí. Z juniorskej enklávy debutoval forvard Martin Mišiak. O Šimonovi Nemcovi sa začína hovoriť čoraz viac a v ECHL zažiaril Michal Mrázik.

Marko Daňo

Česká Tipsport extraliga má po poslednom týždni staronového bodového lídra. Marko Daňo je zároveň jej najlepším strelcom.

Jeden z najlepších slovenských hokejistov mimo NHL znova bodovo explodoval v nedeľňajšom stretnutí Třinca s Kladnom. V zápase síce najviac rezonoval 1099. gól Jaromíra Jágra v profesionálnom hokeji, no ani Daňova hitparáda nemohla zostať opomenutá.

Oceláři vyhrali 5:4. Slovák sa na výhre podieľal štyrmi bodmi.

Prvé dva góly tímu sám strelil. V deviatej minúte skóroval na 1:0, štyri sekundy pred koncom prvého dejstva na 2:1.

Nebodoval len pri góle na 3:1. Kladno potom otočilo zápas, Jágr strelil gól na 4:3. Radosť zo svetového rekordu mu však pokazili góly Růžičku a Marcinka. Pri oboch asistoval Daňo.

Slovák sa s Jágrom po zápase stretol. "Pogratuloval som mu k dobrému zápasu, on mne tiež, podali sme si ruky. Bolo to stručné," cituje Daňa isport.cz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Vráti sa Cehlárik do Švédska a blíži sa Nemcov debut v NHL? Okolo Slovákov víria otázniky