Vo Švajčiarsku zbiera takmer dva body na zápas. Slovenský zjav reprezentáciu nečaká

Stanislav Horanský v drese švajčiarskeho Oltenu.
Stanislav Horanský v drese švajčiarskeho Oltenu. (Autor: REUTERS)
Šimon Čop|23. okt 2023 o 12:14

Adrián Holešinský zariadil Plzni päť bodov do tabuľky.

BRATISLAVA. Body sype ako na bežiacom páse. Za 12 dní a 5 zápasov na začiatku októbra ich nazbieral neuveriteľných 17! 

Vo švajčiarskej druhej najvyššej súťaži pôsobí 29-ročný slovenský útočník Stanislav Horanský. Patrí k najvýraznejším postavám v lige. Bodovo v ročníku 2023/24 explodoval a tiahne Olten za najvyššími cieľmi. 

V rubrike o najzaujímavejších slovenských hokejistoch v zahraničí sa objavuje po prvýkrát. Nehráva v najprestížnejšej súťaži, sám si teda uvedomuje, že nepatrí k najlákavejším menám na radare fanúšikov či reprezentačných funkcionárov. Jeho čísla však napriek tomu vyvolali údiv. 

Do výberu sa okrem neho vo štvrtom októbrovom vydaní dostali aj Adrián Holešinský, ktorý bodoval pri 83 percentách gólov Plzne počas posledného víkendu, Dalibor Dvorský, ktorý debutoval v oboch doterajších vystúpeniach v kanadskej juniorke, i čakatelia na debut v NHL Adam Sýkora a Martin Pospíšil.

Stanislav Horanský 

V tabuľke produktivity švajčiarskej druhej ligy okupuje prvé dve miesta produktívne duo z Oltenu. 

Na prvom mieste je Kanaďan Éric Faille. Po 13 dueloch má na konte 25 (6+19) bodov. Hoci hrá v klube prvý rok, dlho si zvykať nemusel. 

Druhý je Slovák. Forvard Stanislav Horanský síce v posledných dvoch zápasoch trochu zvoľnil, no aj tak s 23 (5+18) bodmi takmer nemá konkurenciu. 

Hoci jeho meno nie je príliš známe a nehráva v najvyššej súťaži, aj tak si zaslúži pozornosť. Veď medzi tretím a pätnástym októbrom ťahal šnúru piatich zápasov s aspoň tromi bodmi.

“Je to taká zhoda okolností, pretože prvých päť alebo šesť zápasov to bolo fajn, ale potom sa vrece s bodmi naozaj roztrhlo. Zmenili sa mi spoluhráči vo formácii. Odvtedy sa nám hrá dobre, rozumieme si,” prezradil pre Flashscore Správy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švajčiarsko»Vo Švajčiarsku zbiera takmer dva body na zápas. Slovenský zjav reprezentáciu nečaká