Montreal je katastrofálny, Slafkovský vynikol. Dvojbodovú noc zažil po prvýkrát

Juraj Slafkovský sa raduje so spoluhráčmi.
Juraj Slafkovský sa raduje so spoluhráčmi. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|20. nov 2023 o 13:45

Miloš Kelemen odohral sezónny debut v NHL.

BRATISLAVA. Montreal Canadiens ťahajú šnúru štyroch po sebe idúdich porážok. Akékoľvek pozitíva v ich hre sa hľadajú ťažko, no podľa odborníkov je jedným z mála Juraj Slafkovský. 

O postupnom zlepšení sa mladého Slováka svedčia jeho výkony v poslednom týždni. Dvakrát bodoval a proti Bostonu zažil prvý dvojbodový duel v kariére. 

K slovenskej enkláve v súťaži pribudlo nové meno. Prvý zápas v sezóne odohral Miloš Kelemen. Útočník Arizony Coyotes nastúpil proti Winnipegu v noci zo soboty na nedeľu. 

Na zámorských ľadoch zaujali aj Adam Sýkora, ktorý strelil svoj prvý gól v AHL, a Daniel Alexander Jenčko, ktorý si debut v USHL osladil gólom. Zástupcom európskych súťaží vo výbere posledného týždňa je Dávid Gríger, ktorý siaha na post lídra bodovania medzi Slovákmi v českej Tipsport extralige.

Miloš Kelemen 

V sezóne 2023/24 nastúpilo na ľadoch NHL sedem Slovákov. Počty navýšil v poslednom týždni Miloš Kelemen. 

V drese Arizony nastúpil pri prehre 2:5 na pôde Winnipegu. Do štatistík sa zapísal len mínuskou, odohral 9 minút a 47 sekúnd. 

Aktívnejší bol v útočnej než v obrannej zóne. Dvakrát strieľal, no jeho prvý pokus skončil vedľa bránky a druhý zablokoval zadák Jets Dylan Samberg. Toho neskôr za jeho bránou bodyčekoval.

Miloš Kelemen v zápase proti Winnipegu.
Miloš Kelemen v zápase proti Winnipegu. (Autor: TASR/AP)

Celkovo odohral slušný zápas. So spoluhráčmi Alexom Kerfootom a Liamom O´Brienom boli podľa štatistiky Corsi najlepšou lajnou “kojotov” na ľade. Nedokázali si však vytvárať nebezpečné príležitosti, čo sa prejavilo na mínusovom bode. 

Kelemen bol v hre 5 proti 5 4. najlepším hráčom tímu v pomere všetkých striel na bránku, keď bol na ľade (64,29 CF%). Rovnaká pozícia mu patrila v pomere nezablokovaných striel (60 FF%), no pri očakávaných góloch bol priemerný (33,45 xGF%). 

Išlo o Kelemenov 15. duel v NHL. Vlani v 14 stretnutiach zaknihoval jeden gól.

Juraj Slafkovský 

Ešte pred týždňom sme museli konštatovať, že má Juraj Slafkovský v prebiehajúcej sezóne na konte len dva body. Našťastie zabral a veci sa zmenili k lepšiemu. 

Od posledného pondelka nastúpil do štyroch stretnutí a pozbieral v nich tri body. Ťaží zo spolupráce s Coleom Caufieldom a Christianom Dvorakom. 

Bodoval vo dvoch zápasoch. V noci z utorka na stredu patril k najlepším hráčom na ľade, keď Habs prehrali proti Calgary 1:2. Asistoval, no vytvoril aj ďalšie šance, ktoré sa mohli skončiť gólom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»USHL»Montreal je katastrofálny, Slafkovský vynikol. Dvojbodovú noc zažil po prvýkrát