Osem zápasov stále nestačí. Slafkovskému chýba k rekordu NHL ešte slušná porcia

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Facebook / Canadiens de Montréal)
Šimon Čop|19. feb 2024 o 15:30

V poslednom týždni si Slafkovský utvoril niekoľko osobných maxím.

BRATISLAVA. O Jurajovi Slafkovskom sa v tomto období hovorí, píše a diskutuje. A nielen na Slovensku, ale aj v Kanade a priamo v hlavnom meste hokeja Montreale. 

Len pred pár týždňami či mesiacmi museli Canadiens ustáť neustále posmešky od ľudí, ktorí Slafkovského produktivitu označovali za hanebnú. Slovenský mladík však dokázal otočiť mienku o 180 stupňov v rekordnom tempe. Posmievači zaliezli. 

Opäť otvára rubriku o najzaujímavejších Slová koch na zahraničných ľadoch. Posledný týždeň bol preňho jeden z najpamätnejších v doterajšej kariére.

To isté sa však dá povedať aj o Adriánovi Holešinskom. Stal sa hrdinom Plzne v zápase pod holým nebom proti Karlovým Varom. 

V Česku zaujali ešte navrátilec Marko Daňo a premiérový strelec Adam Jánošík. Menoslov dopĺňa Marek Hrivík, ktorý síce boduje zápas čo zápas, no jeho Leksand ťahá dlhú sériu prehier.

Juraj Slafkovský 

Výber najzaujímavejších Slovákov na zahraničných ľadoch začíname po týždni opäť Jurajom Slafkovským. 

Nedá sa inak. Stále sa nezastavil. Jeho bodová šnúra pokračuje a v kanadskom bodovaní Slovákov v NHL má - pri dnešných pomeroch až priepastný - náskok desiatich bodov.

V uplynulom týždni nastúpil do troch stretnutí. Canadiens v nich získali dva body za výhru, dvakrát prehrali. 

Slovenskému mladíkovi sa v noci z utorka na stredu podarilo stanoviť vlastné osobné maximum. K výhre 5:0 nad Anaheimom prispel gólom a dvomi asistenciami, trojbodový zápas ešte predtým nikdy nezažil.

V noci zo štvrtka na piatok prehrali Habs na ľade New Yorku Rangers 4:7. V Slafkovskom sa však vina hľadať nedala, keďže zápas zakončil s gólom, asistenciou a pluskou. 

Víkendový duel proti Washingtonu bol preňho znova rekordný. Na súperovho brankára vyslal až sedem striel a odohral 23 minút a 52 sekúnd. V obidvoch metrikách to znamenalo jeho najlepší zápas v kariére, no napriek aktivite neskóroval, zaznamenal “len” asistenciu.

Jeho bodová šnúra sa však stále nezastavila. Zveľadil vlastný rekord Montrealu Canadiens a utvoril aj nový slovenský, keď ako tínedžer bodoval v ôsmom stretnutí v rade, vďaka čomu prekonal Mariána Gáboríka. 

V sériách už sa môže porovnávať s najlepšími tínedžermi v dejinách. Do rekordu mu však ešte chýba slušná porcia zápasov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Osem zápasov stále nestačí. Slafkovskému chýba k rekordu NHL ešte slušná porcia