Tri góly, z toho dva víťazné. Regenda ukazuje, ako sa bojuje o NHL

Pavol Regenda v drese Anaheimu Ducks.
Pavol Regenda v drese Anaheimu Ducks. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|16. okt 2023 o 13:15

Hrdinom svojho tímu sa v poslednom týždni stal aj Adam Gajan.

BRATISLAVA. Vlani sme sa nepýtali či, ale koľko zápasov v NHL odohrá Pavol Regenda. Do zámorského hokeja sa vrútil ako víchor a právom odohral za Anaheim Ducks 14 stretnutí. 

Dnes je situácia iná. Sezónu začal na farme, no boj o prvé miesto v tíme “káčerov”, ktorí ani náhodou nepatria k favoritom na Stanley Cup, je otvorený. A ak bude pokračovať vo výkonoch, ktorými odštartoval ročník, určite sú jeho šance reálne. 

Vo výbere piatich zaujímavých slovenských hokejistov zo zahraničných líg je aj jedno meno z NHL. Ide o Juraja Slafkovského, ktorý na svoju adresu po prvom zápase sezóny počúval samú chválu. 

V zámorí sa v ostatných dňoch predviedol priam heroickými výkonmi brankár Adam Gajan a v Česku sa darí Petrovi Čerešňákovi a Lukášovi Cingelovi.

Adam Gajan 

Dva zápasy, 86 striel, 82 zákrokov, 2 výhry. Že sa to nedá stihnúť za dva dni? Adam Gajan by nesúhlasil. 

Slovenský talent chytajúci v USHL sa určite nemohol sťažovať na nedostatok práce. V piatok stál v bránke Green Bay Gamblers na ľade Des Moines Buccaneers a v sobotu čelil Cedar Rapids RoughRiders. 

Do prvého z dvoch stretnutí vstupovali Gamblers v psychickej nepohode. Ťahali šnúru troch prehier za sebou a nefungovala im defenzíva. 

Tá mala problémy aj proti Des Moines, avšak tím zachránil heroický Gajanov výkon. Strelcom súpera dovolil len jeden gól, hoci naňho vyslali až 51 striel. Zariadil výhru 5:1.

Gajan si zároveň vytvoril svoje osobné maximum v počte zákrokov v jednom zápase a bol vyhlásený za tretiu hviezdu duelu. Prvé dve pozície musel prepustiť kolegom Lutzovi (3 góly) a Poitrasovi (4 asistencie).

Green Bay ťahali v počte striel za kratší koniec aj v sobotu proti Cedar Rapids. Gajan sa ale znova zaskvel. Pri výhre 4:3 po predĺžení zaznamenal 32 zákrokov. 

Žiaden brankár v USHL nečelil v doterajšom priebehu sezóny toľkým strelám. Na Gajana súperi vystrelili v siedmich zápasoch už 226-krát.

Drží si však slušnú úspešnosť zákrokov na úrovni 91,2 percent. Na konte má päť výhier, na lídra v tejto štatistike stráca jedno víťazstvo. 

Pavol Regenda 

V minulom roku patril k najväčším prekvapeniam v príprave NHL. Skvelými výkonmi si vybojoval miesto v prvom tíme Anaheimu a debutoval v najlepšej lige sveta. 

Hoci sa to Pavlovi Regendovi nepodarilo zopakovať, boj o ďalšie štarty v drese “káčerov” rozhodne nie je stratený. A ukázal to už štart sezóny v AHL. 

Málokto začal ročník vo farmárskej súťaži v takej forme. Michalovčan je po prvých dvoch zápasoch s tromi gólmi jedným z jej štyroch najlepších strelcov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Tri góly, z toho dva víťazné. Regenda ukazuje, ako sa bojuje o NHL