Tri zápasy, päť bodov. Pospíšil ťahá hviezdy, všetko režíruje, ospevujú ho

Martin Pospíšil.
Martin Pospíšil. (Autor: REUTERS)
Šimon Čop|14. okt 2024 o 12:05

Je najproduktívnejším hráčom Calgary, hoci nehrá v presilovke.

BRATISLAVA. Sú týždne, keď sa slovenským hokejistom v zahraničí darí do takej miery, až je ťažké vybrať si len piatich “najzaujímavejších”. 

Jeden taký máme za sebou. Slováci zaujali v NHL, AHL, v Česku i ďalších súťažiach. Skórovali, bodovali, bili sa, rozširovali si štatistiky. 

Úvod ročníka 2024/25 zastihol vo skvelej forme troch hráčov v zámorských ligách. Martin Pospíšil exceluje v drese Calgary Flames, v AHL zažiaril pri tohtosezónnom debute Filip Mešár a Dalibor Dvorský pri premiére prepísal historický rekord. 

Za výnimočnými vystúpeniami sme však nemuseli chodiť až tak ďaleko. Postarali sa o to Maxim Čajkovič a Dávid Gríger v českej extralige.

Martin Pospíšil 

Stačí pohľad na čelo bodovania Calgary Flames, aby bolo jasné, kto v zozname najzaujímavejších Slovákov v uplynulom týždni nesmie chýbať. 

Po troch zápasoch majú traja hráči “plameňov” päť bodov. Tri góly a dve asistencie zaznamenal Jonathan Huberdeau, dva góly a tri asistencie Rasmus Andersson a gól a štyri asistencie Martin Pospíšil. 

Slovenský forvard začal svoju druhú sezónu v NHL a prvú ako center. Dostal dôležitú úlohu pri Huberdeauovi, ktorý má za sebou dva roky sklamaní. A výsledok? Zatiaľ sa zdá, že lepšie to dopasovať nemohli.

VIDEO: Prvý gól Martina Pospíšila v sezóne

Pospíšil bodoval vo všetkých troch doterajších stretnutiach. Jeho pričinením vstúpil tím do sezóny, v ktorej nepatrí k favoritom na postup, tromi víťazstvami. 

Pri tohtosezónnom debute sa Flames po hororovej prvej tretine s Vancouverom nadýchli k otočke a výhre 6:5. Práve Pospíšil k nej zavelil gólom a v predĺžení mal leví podiel na víťaznom zásahu Zaryho, ktorému asistoval a urobil miesto, keď odlákal obrancu Canucks.

V druhom zápase zdolalo Calgary Philadelphiu 6:3. Pospíšil asistoval pri otváracom presnom zásahu i pri góle na 5:2 a po prvý raz v NHL sa pobil.

VIDEO: Druhá asistencia Martina Pospíšila proti Philadelphii

Tretím duelom bola ostrá bitka o Albertu. Flames vyhrali 4:1. Pospíšil asistoval pri víťaznom góle a uštedril zopár tvrdých bodyčekov, pričom nešetril ani Connora McDavida. Stal sa druhou hviezdou duelu. 

Nie je prekvapením, že sa o ňom dočítate iba v superlatívoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tri zápasy, päť bodov. Pospíšil ťahá hviezdy, všetko režíruje, ospevujú ho