Studenič dostal k debutu príjemné prekvapenie. Po Slafkovskom je druhý v histórii

Dres Mariána Studeniča s diakritikou.
Dres Mariána Studeniča s diakritikou. (Autor: Twitter / Dallas Stars)
Šimon Čop|13. feb 2023 o 12:00

Tomáš Tatar skóroval dvakrát v zápase po dlhom čase.

BRATISLAVA. Na dres mu dali vychytávku a neváhali sa tým pochváliť. Dallas Stars našili Studeničovi pred debutom v tejto sezóne NHL k menu aj mäkčeň.

Ako druhý Slovák v NHL hráva s diakritikou na drese. Predbehol ho iba Juraj Slafkovský s dĺžňom na konci priezviska.

V minulom týždni toho Studenič stihol dosť. Najprv odohral prvý zápas v prebiehajúcom ročníku NHL, potom ho odoslali na farmu a povolali zasa späť, vďaka čomu pridal aj druhý štart.

Zo Slovákov zaujal okrem neho v zámorskej profilige aj Tomáš Tatar. Zažil dvojgólový večer, na ktorý čakal šokujúco dlho. Naposledy sa mu čosi také podarilo ešte v Montreale.

Keďže bolo viacero európskych súťaží pozastavených pre reprezentačné stretnutia, dnešný výber piatich najzaujímavejších Slovákov v zahraničí sa skladá len z hokejistov pôsobiacich v Severnej Amerike. Spomenutú dvojicu dopĺňajú Kmec, Gajan a Mešár.

Marián Studenič

Potom, čo odohral Marián Studenič väčšiu časť ročníka 2021/22 v NHL, fanúšikovia na Slovensku logicky dúfali, že sa tento scenár zopakuje aj v sezóne 2022/23.

Na sezónny debut v drese Dallasu však rodák zo Záhoria čakal dlhšie než by vlaňajší ročník naznačoval. Prišiel až ôsmeho februára.

Studenič sa stal deviatym Slovákom v NHL v prebiehajúcej sezóne. Po dueli ho Stars na papieri poslali do AHL, no už o deň neskôr ho povolali späť, aby nastúpil do ďalšieho stretnutia.

V dvoch zápasoch sa Studenič nezapísal do kanadského bodovania. Pri víťaznom debute bol najčastejšie strieľajúcim hráčom mužstva so štyrmi strelami, hoci dostal najmenej priestoru na ľade. Priemerne hrával 8 minút a 15 sekúnd, na konte má aj dva bodyčeky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Studenič dostal k debutu príjemné prekvapenie. Po Slafkovskom je druhý v histórii