Hrozí Winnipegu sťahovanie? Klesá tam záujem a NHL sa pozorne díva

Winnipeg Jets.
Winnipeg Jets. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|24. feb 2024 o 23:45

Winnipegu sa darí, ale fanúšikov chodí čoraz menej.

WINNIPEG. Winnipeg patril roky k najhokejovejším mestám v NHL. O fanúšikov ani záujem tam nebola núdza, ich štadión bol vypredaný, hoci sa nedarilo.

Po pandémii však prišiel obrat a veci sa zmenili k horšiemu. Jets sa márne snažia vrátiť záujem na hodnoty spred niekoľkých rokov, nepomáha ani to, že sa "stíhačkám" momentálne veľmi darí.

A tak sa začalo špekulovať, či Winnipegu v najbližších rokoch nehrozí sťahovanie. Spolumajiteľ organizácie Mark Chipman priznal, že NHL ich situáciu pozorne analyzuje.

Počet držiteľov permanentiek na domáce zápasy tímu sa totiž za ostatné tri roky znížil z približne 13 tisíc na 9 500.

"Nebol by som úprimný, keby som nepriznal, že sa musíme dostať späť na 13 000. Takto totiž nemôžeme dlhodobo fungovať. Proste to nejde," vyhlásil Chipman.

Jets hrajú v NHL od roku 2011, keď sa do chladného mesta presťahovali Atlanta Thrashers. Prvé desaťročie bolo z pohľadu ziskov z predaja vstupeniek bezproblémové. Pokles, ktorý nastal, je rapídny.

V očiach vedenia súťaže im nepomáha ani skutočnosť, že hrajú Canada Life Centre, čo je najmenšia trvalá aréna v NHL s kapacitou 15 225 divákov.

Chipman však fanúšikov ubezpečil, že sa chystá hľadať riešenia. Predaj ani presťahovanie organizácie nemá v pláne.

Aj tak si ale musí dať pozor, lebo expanzia či sťahovanie sú aktuálne veľmi rozoberanými témami. Na mapu NHL by sa chceli dostať Salt Lake City či Houston, prípadný návrat by uvítali v Atlante alebo v Quebec City.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hrozí Winnipegu sťahovanie? Klesá tam záujem a NHL sa pozorne díva