Vegas odohrali dokonalý zápas. O Stanley Cup zabojujú s Floridou

Hokejisti Vegas Golden Knights.
Hokejisti Vegas Golden Knights. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|30. máj 2023 o 06:52 (aktualizované 30. máj 2023 o 08:40)

Pôjde o druhú účasť Golden Knights vo finále Stanleyho pohára.

NHL - finále Západnej konferencie, 6. zápas

Dallas - Vegas 0:6 (0:3, 0:1, 0:2)

Góly: 4. Carrier (Kolesar, N. Roy), 11. Karlsson (N. Roy, R. Smith), 14. Kolesar (Carrier, Martinez), 31. Marchessault (Barbašev, Hague), 43. Karlsson (Amadio), 53. Amadio (Karlsson, R. Smith)

Brankári: Oettinger 23/29 - Hill 23/23

/výsledok série 2:4/

DALLAS. Vegas Golden Knights sa stali druhým postupujúcim tímom do finále bojov o Stanley Cup. Vo finále konferencie zdolali Dallas 4:2 na zápasy.

Rozhodujúcim duelom sa stal ten šiesty. "Zlatí rytieri" viedli v sérii už 3:0 na zápasy, no Stars skresali manko na rozdiel jediného stretnutia. Vegas im však nedali šancu vyrovnať, keďže na ich ľade zvíťazili 6:0.

V prvej tretine pomohli k skvelému štartu hráči tretieho útoku, keďže prvý gól strelil Carrier a tretí Kolesar. V druhom dejstve zvýšil Marchessault a konečnú podobu výsledku dali zásahy Karlssona a Amadia v tretej dvadsaťminútovke.

"Toto je skvelý príbeh. Nehovorí sa o nich často, ale bez nich by ste nevyhrali," povedal o štvrtom útoku tréner Vegas Bruce Cassidy.

"Keď sme sa dostali do trojgólového vedenia, myslím, že sme odviedli skvelú prácu a sústredili sa na to, čo bolo pred nami," doplnil.

Kouč porazených Peter DeBoer, ktorý kedysi trénoval Golden Knights, vychválil svojich niekdajších zverencov: "Myslím si, že odohrali dokonalý zápas. Ak to nemáme vyhrať my, v ich mužstve je veľa chlapcov, ktorým prajem Stanley Cup."

"Veľmi skoro sme prehrávali, vedeli sme však, že zostáva do konca ešte veľa času, no nedokázali sme sa rozbehnúť," uviedol útočník Dallasu Joe Pavelski.

Vegas sa dostalo do finále aj vo svojej prvej sezóne v profilige v roku 2018, v ňom však nestačilo na Washington. Florida sa do svojho jediného predošlého finále NHL dostala v roku 1996, v ňom prehrala s Coloradom.

Záverečná séria sezóny sa začne v noci zo soboty na nedeľu (3. na 4. júna, pozn.) a víťaza budeme poznať najneskôr v noci z 19. na 20. júna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vegas odohrali dokonalý zápas. O Stanley Cup zabojujú s Floridou