Hráči Vegas rozobrali Floridu na súčiastky. Bobrovského vyhnali po polovici zápasu

Brett Howden.
Brett Howden. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|6. jún 2023 o 06:02 (aktualizované 6. jún 2023 o 08:25)

Golden Knights vedú 2:0 na zápasy.

NHL - finále play-off, 2. zápas

Vegas - Florida 7:2 (2:0, 2:0, 3:2)

Góly: 8. Marchessault (Stephenson, Eichel), 18. Martinez (Barbašov, Marchessault), 23. Roy (Carrier, Whitecloud), 28. Howden (Stone, Stephenson), 43. Marchessault (Eichel), 51. Amadio (Karlsson), 58. Howden (Amadio, Carrier) - 41. Lundell (Duclair), 53. Tkachuk (Bennett, Mahura)

Rozhodovali: Kozari, Rooney – Murchison, Kovachik

Vylúčení: 7:7 na 2 min., navyše: Barbašov - Tkachuk obaja 10 min. osobný trest za hrubosť, Kolesar, Whitecloud, Smith, Howden - Tkachuk, Fitzgerald, Duclair, Cousins, Reinhart všetci 10 min. os. trest za nešportové správanie sa, E. Staal (Flor.) 10 min. os. trest za útok na rozhodcov, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Brankári: Hill - Bobrovskij (28. Lyon), strely na bránku: 28:31, 18 561 divákov.

Vegas: Hill - Pietrangelo, Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague - Marchessault, Eichel, Barbašov - Stone, Stephenson, Howden - Amadio, Karlsson, Smith - Kolesar, Roy, Carrier

Florida: Bobrovskij - Ekblad, Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura - Duclair, Barkov, Verhaeghe - Tkachuk, Bennett, Cousins - Reinhart, Lundell, Lomberg - Fitzgerald, E. Staal, White

/stav série: 2:0/

VEGAS. Hokejisti Vegas Golden Knights vedú vo finále play-off NHL už 2:0 na zápasy. V noci na utorok zvíťazili nad Floridou Panthers hladko 7:2

Zápas bol jednoznačne v ich réžii a ešte v prvej polovici riadneho hracieho času z bránky súpera po štyroch góloch vyhnali Sergeja Bobrovského.

Cestu za výhrou započal v 8. minúte Jonathan Marchessault, ktorý bol s tromi bodmi najproduktívnejším hráčom stretnutia. O desať minút neskôr prihral na gól Martinezovi.

V druhom dejstve sa najprv presadil Roy a na 4:0 zvýšil v 28. minúte Howden. Do jej konca následne gól nepadol. Vystriedaný Bobrovskij si pripísal jedenásť zákrokov.

Na samom začiatku tretieho dejstva znížil Lundell, ale malé nádeje "panterov" už v 43. minúte uhasil kanadský útočník Marchessault.

Po ňom sa presadil Amadio. Posledný gól Floridy strelil v 53. minúte Tkachuk a skóre uzavrel približne dve minúty pred koncom Howden.

VIDEO: Zostrih zápasu Vegas - Florida (2. finále play-off NHL)

Golden Knights sa stali prvým tímom od roku 2006, ktorý v každom z prvých dvoch dueloch finálovej série strelil aspoň päť gólov.

Okrem toho sa už strelecky presadilo deväť ich hráčov, čo sa v priebehu prvých dvoch finálových zápasoch ešte nikdy nestalo.

Tréner víťazného tímu Bruce Cassidy vyzdvihol hĺbku kádra, v ktorom dlhodobo chýba niekoľko zvučných mien, no napriek tomu sú Golden Knights blízko k celkovému triumfu:

"Široká zostava bol jeden z dôvodov našich víťazstiev nad Winnipegom, Edmontonom a Dallasom. Mám pocit, že sme najlepší tím, čo sa týka vyrovnanosti kádra od prvého hráča po dvadsiateho."

Hostia si vytvorili viacero sľubných šancí na skórovanie, no brankár Adin Hill podržal tím v kľúčových momentoch a zvládol aj viacero neprehľadných situácií v okolí vlastnej bránky.

"Je to pravdepodobne najväčšia zábava, akú som kedy zažil v hokeji. Len si to užívam a vážim si každý deň. Je úžasné byť súčasť cesty s týmto tímom," poznamenal Hill.

Na snímke je brankár tímu Vegas Golden Knights Adin Hill.
Na snímke je brankár tímu Vegas Golden Knights Adin Hill. (Autor: TASR/AP)

Pochválil ho aj spoluhráč William Carrier: "Bol neuveriteľný. Predviedol fantastický výkon a aj vďaka nemu sme zvíťazili takým výrazným rozdielom."

Rozhodcovia udelili v nervóznom druhom zápase až 12 vyšších trestov a celkovo 148 trestných minút. Tkachuk dostal v sérii už tri vyššie tresty. Tentokrát inkasoval 10-minútový za hrubosť a neskôr ďalší za nešportové správanie.

Kluby sa teraz presťahujú na Floridu. Tretí finálový duel sa odohrá v noci zo štvrtka na piatok o 2.00 SELČ. Je otázne či v ňom nastúpi český obranca Floridy Radko Gudas, ktorý v utorok utrpel bližšie nešpecifikované zranenie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hráči Vegas rozobrali Floridu na súčiastky. Bobrovského vyhnali po polovici zápasu