V 13 zápasoch dal jeden gól. Teraz dvomi rozhodol o výhre Dallasu

Ty Dellandrea strieľa gól.
Ty Dellandrea strieľa gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|28. máj 2023 o 06:56

Takto by sme neporazili ani Arizonu, povedal tréner Vegas.

NHL - finále Západnej konferencie, 5. zápas

Vegas - Dallas 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Góly: 14. Barbašev (Eichel, Marchessault), 24. Stephenson (Theodore, Marchessault) – 16. Glendening (Harley), 26. J. Robertson (Suter, Pavelski), 51. Dellandrea (Kiviranta, Harley), 53. Dellandrea (Domi)

Brankári: Hill 30/34 - Oettinger 27/29

/stav série 3:2/

DALLAS. Hokejisti Dallasu Stars sa pokúšajú o zázrak. Proti Vegas Golden Knights prehrávali v konferenčnom finále 0:3 na zápasy, avšak po piatich zápasoch je stav 2:3.

Vyhrali druhý duel za sebou. Na ľade Vegas zvíťazili pomerom 4:2.

Kľúčom bolo, že dokázali rýchlo odpovedať na presné zásahy "zlatých rytierov". V 14. minúte otvoril skóre Barbašev a o dve minúty neskôr mu odpovedal Glendening. V 24. minúte skóroval Stephenson a dve minúty nato vyrovnal Robertson.

Rozhodujúce zásahy prišli v tretej tretine. Strelil ich Ty Dellandrea. V 13 zápasoch mal jeden bod za gól, občas zostával na tribúne. V piatom zápase dôležitej série sa stal spasiteľom Stars.

"Som vďačný tejto charakternej partii. Dôležité je byť vždy pripravený," povedal po zápase.

"Je to jeden z najlepších chalanov, s ktorými som kedy hral," vyjadril sa o ňom brankár Jake Oettinger. "Zaslúži si každú príležitosť a každý je z neho veľmi šťastný."

Hráči Vegas si vyslúžili poriadnu kritiku od vlastného trénera.

"Dnes sme stratili puk 24-krát. S takýmto výkonom by sme neporazili ani Arizonu v januári. Nemyslím to ako zneváženie Arizony, len chcem ozrejmiť, že takto sa hrať nemá," vyhlásil s tým, že mužstvo musí ukázať viac odhodlania.

Šiesty zápas bude v noci na utorok o 2.00 SELČ v Dallase, úspešnejší z tejto série sa vo finále Stanleyho pohára stretne s Floridou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V 13 zápasoch dal jeden gól. Teraz dvomi rozhodol o výhre Dallasu