Chára prehral tam, kde je najlepší. Zároveň poslal do play off krajana

Osobný súboj Colina Blackwella (uprostred) a Zdena Cháru (vpravo) pred bránkou New Yorku Islanders.
Osobný súboj Colina Blackwella (uprostred) a Zdena Cháru (vpravo) pred bránkou New Yorku Islanders. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|18. apr 2022 o 06:06 (aktualizované 18. apr 2022 o 09:35)

Pozrite si prehľad zápasov NHL.

NEW YORK. V zámorskej NHL sa v nedeľu odohralo šesť zápasov.

Nastúpil len jeden Slovák. Zdeno Chára za New York Islanders odohral 17 a pol minúty. V zápase nebodoval, raz bol vylúčený. Jeho tím podľahol Torontu 2:4.

Bol to pre neho 104. zápas proti "javorovým listom". Spomedzi všetkých aktívnych obrancov NHL má proti Torontu najviac odohraných duelov, gólov, asistencií, bodov a dokonca aj trestných minút.

Prehra zmarila posledné nádeje na play off pre Cháru a Islanders a definitívne posunula do vyraďovacích bojov Washington aj s Martinom Fehervárym.

V Západnej konferencii takisto pribudol tím s istotou postupu.

Hráči Minnesoty zdolali San Jose 5:4 po predĺžení a stali sa štvrtým tímom v konferencii a zároveň tretím z Pacifickej divízie s istotou postupu.

"Vždy je pekné dostať sa do play off. Je to najťažšia liga a každý rok chcete byť vo vyraďovačke. Bol to náš cieľ a ten sme splnili," povedal útočník Wild Kevin Fiala.

Tímy s istou účasťou v play off NHL:

Východná konferencia:

  • Metropolitná divízia: Carolina, New York Rangers, Pittsburgh, Washington
  • Atlantická divízia: Florida, Toronto, Tampa Bay, Boston

Západná konferencia:

  • Centrálna divízia: Colorado, St. Louis, Minnesota
  • Pacifická divízia: Calgary

St. Louis strápnilo súpera

Do play off postúpili aj St. Louis Blues, pričom vytvorili nový klubový rekord. Pri výhre 8:3 nad Nashvillom strelili sedem gólov v jednej tretine.

Je to najviac gólov v jednej tretine v histórii tohto klubu.

V druhej tretine absolútne dominovali. Zo 16 striel išlo do brány až sedem. Tieto góly strelilo päť rôznych hráčov.

"Keď hrá každý ako má, dostanete mnoho odrazených pukov. My sme ich v druhej tretine dostali ozaj mnoho," hodnotil Jordan Kyrou, ktorý strelil dva góly.

"Všetci vieme, že máme ozaj hlbokú ofenzívnu skupinu, takže to nie je tak prekvapujúce," doplnil 23-ročný kanadský útočník.

Blues navýšili svoj predošlý rekord, ktorým bolo šesť gólov v jednej tretine.

"V druhej tretine sme sa proste rozpadli," hodnotil zápas kapitán súpera Roman Josi. "Dali sme im veľa šancí a množstvo protiútokov. Našich brankárov sme nechali bez pomoci. Strápnili nás," dodal.

St. Louis nebolo ďaleko od celkového rekordu NHL. Ten je deväť gólov, ktoré strelilo Buffalo Torontu v druhej tretine 19. marca 1981.

Podarilo sa im ale stanoviť sezónny rekord, ktorý držalo Calgary, Boston a Pittsburgh za šesť gólov v jednej tretine.

"Som veľmi spokojný s tímom a so spôsobom, ako hráme. Hrajú jeden pre druhého a robia dobrú prácu. Je to celé o tíme," povedal tréner Craig Berube.

Florida je na víťaznej vlne

Florida Panthers v noci opäť zvíťazili. Detroit zdolali hladko 6:1. "Panteri" vyhrali už desať zápasov v rade. Ich posledná prehra bola 28. marca.

Svojim súperom odvtedy strelili až 53 gólov a inkasovali 27.

"Ani som si neuvedomil, že sme sa už dostali na číslo desať," reagoval s prekvapením tréner Andrew Brunette a doplnil:

"Viem len, že sa mi veľmi páčilo, ako sme hrali naše posledné tri či štyri zápasy. Každý deň hráme našu najlepšiu hru a potom je ťažké nás poraziť."

"Je zábava sledovať, čo sa deje predo mnou," hovorí brankár Spencer Knight.

"Polovicu času ani neviem povedať, čo robia. Ale snažím sa nerozmýšľať nad tým, koľko gólov dáme, aby som ostal sústredený na ďalšiu strelu."

Je pravdepodobné, že aj dnes nechápal, čo sa pred ním odohráva. Kapitán Aleksander Barkov sa postaral o krásnu akciu v oslabení, keď spätnou prihrávkou medzi nohy našiel Antona Lundella, ktorý skóroval.

V prekvapení ostal aj Lundell: "Chcel som sa len držať s ním, ale on má zrejme oči aj na chrbte, pretože ten puk umiestnil presne na moju hokejku."

Za bežných okolností by sa zrejme Florida predrala na prvé miesto v celkovom poradí. Tam je ale stále Colorado, ktoré hrá takisto vo veľkej forme.

Avalanche naposledy zdolali Carolinu 7:4, vyhrali deväť zápasov v rade a napodobniť Floridu sa pokúsia už v pondelok v noci proti Washingtonu.

Vynikajúcu formu má aj vyššie spomenuté St. Louis, tiež zvíťazilo deväťkrát v rade a dostalo sa na druhé miesto Západnej konferencie.

NHL - základná časť - 8. apríl:


Detroit - Florida 1:6 (0:0, 0:4, 1:2)

Góly: 53. P. Suter (J. Vrána, Zadina) – 26. Duclair (Barkov, Montour), 27. S. Reinhart (Marchment, Lindbohm), 35. A. Lundell (S. Reinhart), 35. Mamin (Luostarinen, Hörnqvist), 46. A. Lundell (Barkov), 54. Forsling (Giroux, Montour)

Brankári: Nedeljkovic - Knight, strely na bránku: 34:39, 14 566 divákov.

Philadelphia - Buffalo 3:5 (1:2, 1:2, 1:1)

Góly: 2. K. Hayes (N. Cates, Provorov), 22. N. Cates (Konecny, K. Hayes), 55. MacEwen (Lindblom, Sanheim) – 9. V. Olofsson (Dahlin, Krebs), 18. Bjork (Dahlin), 30. V. Olofsson (Cozens, Krebs), 35. Tage Thompson (J. Skinner), 60. Tage Thompson (J. Skinner, M. Samuelsson)

Brankári: Sandström - Tokarski, strely na bránku: 35:40, 14 377 divákov.

Minnesota - San Jose 5:4 pp (2:1, 1:2, 1:1 - 1:0)

Góly: 7. D. Kulikov (K. Fiala, Boldy), 8. Spurgeon (M. Foligno), 27. Boldy (K. Fiala, F. Gaudreau), 49. K. Fiala (Jordie Benn, F. Gaudreau), 62. K. Fiala (Spurgeon, F. Gaudreau) – 10. Balcers, 22. Nieto (Bonino, B. Burns), 32. Gregor (B. Burns, Balcers), 42. Bonino (Hertl, Meloche)

Brankári: Fleury - Reimer, strely na bránku: 28:30, 19 029 divákov.

Nashville - St. Louis 3:8 (1:1, 1:7, 1:0)

Góly: 5. Cousins (Borowiecki, Kunin), 39. Kunin (Cousins, Ekholm), 53. Fabbro (F. Forsberg, Duchene) – 18. B. Schenn (R. O'Reilly, Perron), 22. Tarasenko (R. O'Reilly, Parayko), 25. C. Rosén (R. Thomas, Tarasenko), 30. Kyrou (Bučnevič, Parayko), 33. C. Rosén (Tarasenko, Faulk), 33. N. Walker (L. Brown, Joshua), 37. B. Schenn (I. Barbašev, C. Rosén), 40. Kyrou (I. Barbašev)

Brankári: Saros (30. Rittich) - Binnington, strely na bránku: 36:33, 17 277 divákov.

Toronto - New York Islanders 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Góly: 18. Marner (Giordano, Bunting), 31. Engvall (Kerfoot, Holl), 34. W. Nylander (Tavares, Bunting), 60. Kämpf (W. Nylander) – 15. Beauvillier (Palmieri, Pulock), 21. Bailey

/Zdeno Chára (NY Islanders) odohral 17 minút a 31 sekúnd, nebodoval, pripísal si dve trestné minúty, hit a dva bloky/

Brankári: Campbell - Sorokin, strely na bránku: 37:29, 17 464 divákov.

Anaheim - Columbus 6:4 (3:1, 0:2, 3:1)

Góly: 4. T. Terry (Getzlaf), 6. T. Terry (Milano), 8. Mayhew (Zegras, D. Grant), 42. Zegras (D. Grant, Mayhew), 44. Fowler (Getzlaf, T. Terry), 60. D. Grant – 5. Bean (Roslovic, Gavrikov), 22. Bean (A. Boqvist), 31. Kuraly (E. Robinson, Danforth), 48. Sillinger (J. Voráček, Nyquist)

Brankári: Gibson - Berube, strely na bránku: 32:35, 13 635 divákov.

Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára prehral tam, kde je najlepší. Zároveň poslal do play off krajana