Tatarova kríza sa prehlbuje. Colorado ho nechalo sedieť na tribúne

Tomáš Tatar na lavičke Colorada.
Tomáš Tatar na lavičke Colorada. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|2. nov 2023 o 06:40 (aktualizované 2. nov 2023 o 09:15)

Prvý gól v NHL strelil Logan Cooley.

NEW YORK. Colorado Avalanche zdolali v noci zo stredy na štvrtok na domácom ľade St. Louis Blues 4:1. Zvládli to bez Tomáša Tatara.

Ten bol iba zdravým náhradníkom. Výkonmi zatiaľ nepresvedčil. V prvých ôsmich zápasoch pozbieral štyri asistencie, ale má dve mínusky a iba jedinú strelu na bránku.

Proti "bluesmanom" sa presadil Ross Colton, ktorému prihrával na gól Miles Wood. Ide o jeho pôvodných spoluhráčov z útoku. V 9. minúte otvorili skóre, postupne sa k nim pridali Rantanen, Lehkonen a Byram.

"Páčilo sa mi, ako sme hrali, naša energia, intenzita, forčeking, ale bola tam taká desaťminútová hluchá pasáž v druhej tretine, kde sme im dali šance a Prosvetov bol excelentný," povedal tréner Jared Bednar.

"Myslím, že dnes bol najlepší hráč na ľade. Vidím to aj na tréningu, pracuje tvrdo a podáva solídne výkony," pridal pochvalu Rantanen.

Weegar: Musíme sa vzchopiť

Nenastúpil ani Adam Ružička, ktorý stále pauzuje so zranením. Calgary Flames prehrali už šiesty duel v rade, podľahli Dallasu 3:4.

V drese Flames debutoval Connor Zary a premiéru si osladil otváracím gólom v šiestej minúte duelu. Calgary patrí predposledná priečka Západnej konferencie.

"Musíme sa z toho rýchlo oklepať. Ak zostanete frustrovaní, v tejto lige to na vás padne, zožerie vás to a vypľuje. Musíte zostať pozitívni, v tejto šatni sú skvelí chalani. Musíme sa spolu vzchopiť," povedal Weegar.

Na sníme je obranca tímu Calgary Flames MacKenzie Weegar.
Na sníme je obranca tímu Calgary Flames MacKenzie Weegar. (Autor: TASR/ The Canadian Press via AP)

Stars rozhodli v druhom dejstve, ktoré vyhrali 3:1 vďaka gólom Jasona Robertsona, Jevgeniho Dadonova a Masona Marchmenta.

Pripísali si piaty triumf v uplynulých šiestich dueloch a s trinástimi bodmi figurujú na tretej priečke Západnej konferencie.

"Stále pracujeme a budujeme našu hru a stále sa učíme. Napriek tomu máme proti silným tímom bilanciu 6-1-1, čo je dobré. Chceme pozbierať čo najviac víťazstiev," povedal kouč Dallasu Peter DeBoer.

Cooleyho premiérový gól

Prvý gól v NHL strelil Logan Cooley. Stal sa najmladším strelcom, ktorý debutovo skóroval v drese Arizony Coyotes, vo veku 19 rokov a 181 dní.

Devätnásťročný center Cooley odohral prvú sezónu po drafte v NCAA a debut v najlepšej lige sveta si odkrútil až v prebiehajúcom ročníku.

Vstúpil doň kvalitnými výkonmi a udomácnil sa v zostave tímu, v ktorom nastupuje v strede druhého či tretieho útoku. V doterajších zápasoch zbieral iba asistencie, no v noci na štvrtok sa dočkal aj premiérového gólu.

VIDEO: Prvý gól Logana Cooleyho v NHL

V 15. minúte vyrovnal v súboji s Anaheimom na 2:2, keď ho vysunul do úniku J.J. Moser a mladý útočník rutinérsky zavesil puk na lapačku.

"V tom momente to bol najlepší pocit na svete a chvíľu som sa cítil, akoby som bol v oblakoch. No nikdy by som to nevymenil za víťazstvo," povedal center, ktorý v deviatich dueloch nazbieral sedem bodov (1+6).

Ducks vyhrali 4:3 po predĺžení. Štvorbodový zápas zažil Troy Terry, ktorý strelil tri góly vrátane víťazného v 64. minúte.

"Myslel som si, že Mctavish ten puk potiahne späť do našej tretiny, on sa však zvrtol pri mantineli a bolo z toho prečíslenie.

Nalákal brániaceho hráča a predviedol skvelý ťah. Potom potreboval len pár poriadnych záberov na druhú stranu," opísal rozhodujúci moment Terry.

NHL - základná časť - 1. november:


Philadelphia - Buffalo 2:5 (2:2, 0:0, 0:3)

Góly: 1. Farabee (Sanheim), 17. Atkinson (Sanheim) – 4. Mittelstadt (Peterka, J. Skinner), 10. Biro (T. Thompson, Greenway), 44. Power (T. Thompson, Tuch), 54. T. Thompson (Tuch), 57. Biro (Mittelstadt, Krebs)

Brankári: Hart 3/5, Ersson 7/9 - Luukkonen 38/40


Calgary - Dallas 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)

Góly: 6. Zary (C. Tanev, Kadri), 22. Mangiapane (Weegar, E. Lindholm), 43. Weegar (Kadri, E. Lindholm) – 20. Benn (Hintz, Lindell), 25. J. Robertson (Hintz, Pavelski), 31. Dadonov (Lundkvist, Benn), 40. Marchment (Duchene, Seguin)

Brankári: Markström 26/30 - Oettinger 43/46


Colorado - St. Louis 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Góly: 9. Colton (Wood), 14. Rantanen (Makar, MacKinnon), 42. Lehkonen (Makar, Rantanen), 48. Byram (MacKinnon) – 38. Thomas (Kapanen, Leddy)

Brankári: Prosvetov 27/28 - Binnington 24/28


Anaheim - Arizona 4:3pp (2:2, 0:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 4. Terry, 10. Terry (Mintjukov, Fowler), 45. Carlsson (Terry, Gudas), 64. Terry (McTavish) – 12. Crouse (Moser, Bjugstad), 15. L. Cooley (Moser, O'Brien), 35. Crouse (Maccelli, Välimäki)

Brankári: Dostál 32/35 - Vejmelka 25/29


Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatarova kríza sa prehlbuje. Colorado ho nechalo sedieť na tribúne