Černák bol hviezdou zápasu, Kane ukončil mizériu Chicaga

Erik Černák (vpravo) v súboji s Alexandrom Ovečkinom.
Erik Černák (vpravo) v súboji s Alexandrom Ovečkinom. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|2. nov 2021 o 06:45 (aktualizované 2. nov 2021 o 10:05)

Štvorbodový zápas zažil aj Leon Draisaitl.

NEW YORK. Hokejisti Tampy Bay dosiahli tretie víťazstvo v sérii. V pondelňajšom zápase zámorskej NHL zdolali Washington 3:2, keď postupne skórovali útočníci Alex Killorn, Anthony Cirelli a Brayden Point. 

Naopak, Capitals utrpeli prvú prehru v riadnom hracom čase v tejto sezóne, bodovo vyšli naprázdno po ôsmich zápasoch. Tampe podľahli aj v úvode tohto ročníka, ale doma brali aspoň bod za prehru 1:2 po predĺžení.

Černáka chválil spoluhráč

V Amalie Arene mohli diváci sledovať aj súboj slovenských obrancov.

Pilier domácej defenzívy Erik Černák odohral viac ako 22 minút a hoci nebodoval, bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu. Prezentoval sa tvrdou hrou, pričom zo všetkých hráčov zaznamenal najviac bodyčekov (6). 

Martin Fehérváry mu v tomto ohľade zdatne konkuroval, nazbieral štyri "hity". Bol pri jednom inkasovanom góle Washingtonu a dvakrát vystrelil na bránku. 

Černák vynikal aj svojou obetavosťou. Zaskvel v závere prvej tretiny, keď v početnej nevýhode odvážne zblokoval tri strely Alexandra Ovečkina.

"Predviedol neskutočnú odvahu. Ten chlap dal svoje telo do strely, obetoval sa pre to, aby sme nedostali gól. Je to pôsobivé, má veľkú guráž. Takéto zákroky dodajú energiu celému tímu," chválil Černáka útočník Brayden Point.

Kane prekonal legendy Chicaga

Na desiaty pokus sa víťazstva konečne dočkalo aj Chicago, keď Ottawu zdolalo jednoznačne 5:1. Najväčšiu zásluhu na tom mal americký útočník Patrick Kane, ktorý strelil hetrik a pridal k nemu jednu asistenciu. 

Tridsaťdvaročný krídelník tak parádne oslávil návrat do zostavy Blackhawks po tom, ako vynechal štyri zápasy pre problémy s koronavírusom.

"Cítil som sa dobre. Na začiatku som mal mierne príznaky, ale po pár dňoch to bolo dobré. Teším sa, že to vyšlo a že sme konečne vyhrali. Snáď sme tú opicu striasli z chrbta," povedal Kane po siedmom hetriku v profiligovej kariére.

Kane v tomto zápase predbehol dve klubové legendy.

V drese Chicaga strelil 408 gólov a vďaka hetriku sa dostal pred Stevea Larmera (406) na tretie miesto historickej streleckej tabuľky. Lídrom Blackhawks v počte gólov je Bobby Hull (604), druhý je Stan Mikita (541).

V počte bodov (1097) Kane predbehol Denisa Savarda a osamostatnil sa na treťom mieste. Na čele je Mikita (1467) pred Hullom (1153).

Jubilejný zápas pre Keitha

Okrem neho zažil štvorbodový zápas (2+2) aj Leon Draisaitl. Edmonton vďaka výhre 5:2 nad Seatlle opäť poskočil na prvé miesto tabuľky Západnej konferencie.

Prvý gól v drese Oilers strelil bývalý obranca Chicaga Duncan Keith, ktorý nastúpil na svoj jubilejný 1200. zápas v základnej časti NHL.

Fínsky brankár Mikko Koskinen zaznamenal 27 úspešných zákrokov.

"Hrali sme dobre a prinieslo to zaslúžený úspech. Bolo dôležité, že sme premieňali šance," povedal tréner Edmontonu Dave Tippett.

NHL - základná časť - 2. november:


Tampa Bay - Washington 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Góly: 24. Killorn (Cirelli), 29. Cirelli (Barre-Boulet, Hedman), 43. B. Point (Raddysh, Cirelli) - 2. Leason (Nick Jensen), 52. Sheary (Kuznecov, Carlson)

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 22:11 min, zaznamenal dva plusové body, šesť "hitov", raz vystrelil na bránku a zablokoval dve strely/

/Martin Fehérváry (Washington) odohral 16:34 min, zaznamenal mínusový bod, štyri "hity", dvakrát vystrelil na bránku a zablokoval dve strely/

Chicago - Ottawa 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Góly: 20. Hagel (P. Kane, J. Toews), 23. P. Kane (R. Carpenter, J. Toews), 41. Hagel (J. Toews, S. Jones), 42. P. Kane (E. Gustafsson, D. Kubalík), 48. P. Kane (D. Kubalík) - 42. Formenton (Mete, Ennis)

Edmonton - Seattle 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Góly: 3. Draisaitl (Barrie), 7. Draisaitl (Hyman, Nugent-Hopkins), 22. D. Keith (Draisaitl, McDavid), 43. Turris (D. Shore), 53. Yamamoto (Draisaitl) - 5. Schwartz (Gourde, Giordano), 39. Soucy (Bastian, Oleksiak)

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák bol hviezdou zápasu, Kane ukončil mizériu Chicaga