Sekera bol pri výhre Dallasu. Kapitán však kritizoval výkon mužstva

Tyler Seguin sa teší so svojim spoluhráčom Denisom Gurianovom.
Tyler Seguin sa teší so svojim spoluhráčom Denisom Gurianovom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|23. okt 2021 o 06:46 (aktualizované 23. okt 2021 o 10:05)

V akcii bol aj slovenský obranca Andrej Sekera.

NEW YORK. Hokejisti Edmontonu prežívajú skvelý štart do nového ročníka NHL. Po piatich zápasoch majú na konte maximálny počet desiatich bodov. 

V piatkovom zápase triumfovali v Las Vegas 5:3, keď po dva góly strelili Zach Hyman a nemecký kanonier Leon Draisaitl. Stopercentnú bilanciu má aj San Jose, ktoré všetky štyri zápasy vyhralo dokonca v riadnom hracom čase. 

Hviezda Edmontonu Connor McDavid nazbierala dve asistencie. 

Kanaďan sa stal tretím aktívnym hráčom v lige po Joeovi Thorntonovi (2012/2013) a Austonovi Matthewsovi (2018/2019) a celkovo dvanástym v histórii, ktorý odštartoval ročník s piatimi viacbodovými zápasmi za sebou.

Ullmark zarmútil bývalých spoluhráčov 

Úspešní boli aj hráči Bostonu, ktorí vyhrali na ľade Buffala 4:1. Svoj prvý gól v sezóne strelil český útočník David Pastrňák, ktorý bol v sezóne 2019/2020 spolu s Alexandrom Ovečkinom najlepším strelcom základnej časti. 

Darilo sa aj jeho krajanovi Tomášovi Nosekovi. Bývalý hráč klubu z Las Vegas si gólom v prvej tretine otvoril strelecký účet vo farbách Bostonu. 

Duel mal pikantnú príchuť pre švédskeho brankára Linusa Ullmarka, ktorý prišiel do Bostonu pred touto sezónou práve z Buffala. Prekonal ho iba Victor Olofsson.

"Určite si zachovám spomienku na tento zápas do konca života. Bolo to veľmi špeciálne," vyznal sa Ullmark, ktorý chytal za Sabres prvých šesť sezón v NHL.

Seguin: Na našej hre nebolo nič pekné

Zo slovenských hokejistov bol v akcii len Andrej Sekera, pri výhre Dallasu nad Los Angeles 3:2 po predĺžení odohral viac ako 20 minút. 

Z jeho spoluhráčov možno vyzdvihnúť trojbodového obrancu Mira Heiskanena, ale najmä brankára Bradena Holtbyho, ktorý zaznamenal 43 zákrokov. Víťazný gól Stars strelil 45 sekúnd pred koncom predĺženia Denis Gurianov.

"Myslím si, že sme mohli odviesť ešte lepší výkon. Na našej hre nebolo nič pekné. No dobré tímy dokážu nájsť cestu k víťazstvu, aj keď nehrajú optimálne.

Je na čom budovať. Chceme, aby sa súperom hralo v tejto hale ťažko," povedal Seguin po prvom tohtosezónnom domácom zápase Dallasu.

Kings prehrali tretí súboj za sebou, tentoraz vyťažili z neho aspoň bod. Prišli však o elitného obrancu Drewa Doughtyho, ktorý utrpel zranenie v dolnej časti tela.

Z hry odstúpil v druhej tretine po tom, ako sa kolenami zrazili s Janim Hakanpääom. Fín dostal za faul kolenom päť minút plus trest do konca zápasu.

"Samozrejme, nikto nevidí rád, keď sa zraní hráč, či už je z vášho tímu, alebo zo súperovho. Nebol to pekný pohľad. Veríme, že to nebude nič vážne," uviedol pre nhl.com kapitán "kráľov" Anže Kopitar, autor prvého gólu hostí. 

NHL - základná časť - 23. október:


Toronto - San Jose 3:5 (0:0, 2:3, 1:2)

Góly: 24. Spezza (Engvall, Simmonds), 31. O. Kaše, 54. Tavares (W. Nylander, Muzzin) – 23. Couture (Vlasic), 24. T. Meier, 32. E. Karlsson (J. Middleton), 41. Dahlén (Couture, T. Meier), 60. Couture (Cogliano)

Buffalo - Boston 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Góly: 55. V. Olofsson (R. Asplund, C. Miller) – 4. Pastrňák (B. Marchand, Bergeron), 16. T. Nosek (Coyle, T. Hall), 26. Coyle (B. Marchand, M. Reilly), 59. T. Hall (Coyle)

Dallas - Los Angeles 3:2 pp (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 20. Seguin (R. Suter, M. Heiskanen), 51. M. Heiskanen (Pavelski, Seguin), 65. Gurianov (M. Heiskanen, Hintz) – 18. Kopitar (Arvidsson, D. Brown), 38. Vilardi (Kaliyev, S. Walker)

/Andrej Sekera (Dallas) odohral 20:58 min a zaznamenal jeden bodyček/

Vegas - Edmonton 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Góly: 4. N. Roy (Whitecloud), 22. Patrick (Coghlan, McNabb), 43. Hague (N. Roy, Stephenson) – 9. Hyman (McDavid, Draisaitl), 24. Hyman (McDavid, Puljujärvi), 26. Draisaitl (Nugent-Hopkins, K. Russell), 45. Kassian (Keith), 60. Draisaitl

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekera bol pri výhre Dallasu. Kapitán však kritizoval výkon mužstva