Kings premárnili šancu. Vyhrávali už o tri góly, no napokon prehrali

Edmonton Oilers sa radujú z výhry nad Los Angeles Kings.
Edmonton Oilers sa radujú z výhry nad Los Angeles Kings. (Autor: TASR/AP)
Oh , TASR|23. apr 2023 o 22:45 (aktualizované 24. apr 2023 o 08:50)

Blízko k postupu sú hráči Bostonu a Caroliny.

NEW YORK. Los Angeles Kings mali v druhom zápase obrovskú šancu odskočiť od favorizovaného súpera a získať postupové mečbaly. Nevyužili ju.

Nad Edmontonom viedli po prvej tretine už 3:0 zásluhou Vilardiho, Arvidssona a Kopitara. V druhej časti hry ale "olejári" vystriedali brankára a vyrovnali vďaka Bouchardovi a dvom gólom Draisaitla.

Kings neudržali ani vedenie 4:3, ktoré si vybojovali na začiatku tretieho dejstva. V predĺžení o výhre Oilers a vyrovnaní série na 2:2 rozhodol Zach Hyman. Bol to tretí zo štyroch zápasov série, ktorý musel byť rozhodnutý až v predĺžení.

VIDEO: Gól Zacha Hymana v predĺžení

Nemecký útočník Leon Draisaitl potvrdil extratriedu.

V kariére odohral len 41 zápasov play-off, no už v dvadsiatich mal viac ako bod. Menej celkových zápasov na 20 dvojbodových výkonov potrebovali v dejinách NHL len Wayne Gretzky a Sidney Crosby.

"Sme veľmi odolní a nechystáme sa skončiť, nech sa deje čokoľvek. Som hrdý na chalanov. Ale sú to len dve výhry, potrebujeme ešte dve," povedal Draisaitl.

Connor McDavid si pripísal tri asistencie a stal sa piatym najrýchlejším hráčom v dejinách v počte potrebných zápasov na zisk 60 bodov v play-off. So 41 duelmi zaostal iba za Gretzkym, Lemieuxom, Draisaitlom a Šťastným.

Skvelá premiéra v NHL

Vo Východnej konferencii zvíťazila Carolina Hurricanes v New Yorku nad domácimi Islanders 5:2 a od postupu ju delí jeden triumf. Fínsky útočník Sebastian Aho zaznamenal v drese hostí tri body za gól a dve asistencie.

Caroline sa v úvode zápasu zranil v hornej časti tela útočník Jack Drury, v elitnej formácii s Ahom a Sethom Jarvisom ho nahradil MacKenzie MacEachern.

Vo svojom prvom zápase v NHL sa blysol dvoma bodmi za gól a asistenciu.

Útočník Caroliny Mackenzie MacEachern (v strede) sa so spoluhráčmi teší z gólu.
Útočník Caroliny Mackenzie MacEachern (v strede) sa so spoluhráčmi teší z gólu. (Autor: TASR/AP)

"Nemal som veľmi na výber, ale niekedy je to jednoduché. Len som sa pozrel na ďalšieho muža v zostave," uviedol tréner Rod Brind'Amour. 

Dvadsaťdeväťročný útočník po zápase pre nhl.com uviedol:

"Človek nerád vidí, že sa mu zraní spoluhráč. Ale dalo mi to príležitosť zahrať si s dvoma skvelými hráčmi a len som sa snažil naskočiť na ich vlnu."

Ullmark mal potýčku s Tkachukom

K postupu sa priblížil aj Boston. Bruins aj vďaka 41 zákrokom Linusa Ullmarka porazili Floridu 6:2 a v TD Garden môžu zakončiť sériu.

Tri minúty pred koncom však musel Ullmarka nahradiť Jeremy Swayman, keďže Švéd po potýčke s Matthewom Tkachukom inkasoval osobný trest.

VIDEO: Potýčka medzi Linusom Ullmarkom a Matthewom Tkachukom

"Ullmark nám umožnil prečkať búrku a my sme potom mohli začať súpera lámať. Ale robí to pre nás od začiatku sezóny. Je úžasné, aký som pokojný, keď vidím ťahanice pred jeho bránkou. Dáva nám istotu," povedal tréner Jim Montgomery.

Dramatické divadlo ponúka séria medzi Minnesotou a Dallasom. Stars ako hostia vyhrali vo štvrtom zápase 3:2 a vyrovnali stav série.

Dva góly strelil skúsený kanonier Tyler Seguin, útočník Stars však vyzdvihol brankára Jakea Oettingera, ktorý mal 32 úspešných zákrokov:

"S Jakeom sa to začína aj končí. Bol fenomenálny. Robí veľké zákroky. Verí si a my všetci mu dôverujeme. Dnes bol najväčšia hviezda."

NHL - 1. kolo play-off - pondelok:


New York Islanders - Carolina 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)

Góly: 44. Pelech (Nelson), 58. Horvat (Mayfield) – 5. Jarvis (Noesen, Burns), 22. Nečas (Noesen, S. Aho II), 34. S. Aho II (MacEachern), 42. Jarvis (S. Aho II, Pesce), 55. MacEachern (Skjei)

Brankári: Sorokin 24/29 - Raanta 27/29

Stav série 1:3


Florida - Boston 2:6 (0:1, 1:1, 1:4)

Góly: 36. Tkachuk (Verhaeghe, Montour), 47. Bennett (Montour, Tkachuk) – 10. Marchand (Zacha, Bertuzzi), 22. DeBrusk (Orlov, Hall), 43. Bertuzzi (Carlo, N. Foligno), 49. DeBrusk (Zacha, Hall), 57. Hall (Nosek, Ullmark), 60. Hall

Brankári: Bobrovskij 25/30 - Ullmark 41/43, Swayman 1/1

Stav série 1:3


Minnesota - Dallas 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)

Góly: 46. Klingberg (Zuccarello, Hartman), 59. Gaudreau (Boldy, Klingberg) – 36. Seguin (Hintz, J. Robertson), 44. Dadonov (Hintz, Lindell), 57. Seguin (Ja. Benn, Hintz)

Brankári: Gustavsson 21/24 - Oettinger 32/34

Stav série 2:2


Los Angeles - Edmonton 4:5 pp (3:0, 0:3, 1:1 - 0:1)

Góly: 10. Vilardi (Fiala, Iafallo), 17. Arvidsson (Moore, Danault), 19. Kopitar (Fiala, Kempe), 45. M. Roy (Arvidsson, Danault) – 25. Bouchard (Draisaitl, McDavid), 30. Draisaitl (McDavid, Hyman), 40. Draisaitl (Nugent-Hopkins, Bouchard), 57. E. Kane (McDavid, Ekholm), 71. Hyman (Bouchard)

Brankári: Korpisalo 35/40 - Skinner 8/11, Campbell 27/28

Stav série 2:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kings premárnili šancu. Vyhrávali už o tri góly, no napokon prehrali