San Jose vyhralo aj bez siedmich hráčov, trápenie Chicaga pokračuje

Radosť hokejistov tímu San Jose Sharks.
Radosť hokejistov tímu San Jose Sharks. (Autor: SITA/AP)
TASR|31. okt 2021 o 07:00 (aktualizované 31. okt 2021 o 10:20)

Slovenskí hokejisti nebodovali.

NEW YORK. Hokejisti New Jersey zvíťazili na ľade Pittsburghu 4:2 a pokazili tak tohtosezónny debut domácemu kapitánovi Sidneymu Crosbymu.

Ten sa do hry vrátil po operácii zápästia, po ktorej vynechal prvých sedem zápasov v tomto ročníku NHL. V drese víťazov nastúpili slovenskí útočníci Tomáš Tatar a Marián Studenič, do štatistík kanadského bodovania sa nezapísali.

O triumfe Devils rozhodol víťazným gólom z trestného strieľania Jesper Bratt. Práve trojnásobný víťaz Stanleyho pohára Crosby mal "prsty" v góle hostí, keďže fauloval Bratta a švédsky útočník poslal hostí do vedenia 3:2.

Bratt si predtým pripísal aj asistenciu, boli to jeho prvé body v sezóne, pretože v úvodných piatich dueloch vyšiel naprázdno. "Konečne som niečo nazbieral, vo finálnej fáze som sa trápil," povedal Bratt pre nhl.com. 

Do prázdnej brány potom spečatil výsledok Andreas Johnsson. Studenič odohral vyše 12 minút a zapísal si jeden mínusový bod, Tatar strávil na ľade viac ako 13 minút a zaznamenal dve trestné minúty.

Crosby si v zápase pripísal dve strely, dva "hity" a dve zblokované strely.

"Kondične som sa cítil dobre, ale ešte mi chýbalo lepšie načasovanie. Verím, že to v ďalšom zápase bude lepšie," povedal Crosby, ktorý začal 17. sezónu v drese Penguins, čím vyrovnal klubový rekord Maria Lemieuxa. 

Čisté konte prekazil jubilejný gól

Vancouver prehral doma s Edmontonom 1:2, v bránke Canucks dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Thatcher Demko. Opäť bodoval aj Connor McDavid, ktorý asistoval pri rozhodujúcom góle Leona Draisaitla.

Kanaďan však nevyrovnal klubový rekord legendárneho Waynea Gretzkého, ktorý v sezóne 1983/1984 nazbieral minimálne dva body v prvých siedmich zápasoch nového ročníka.

Connor McDavid v zápase proti Vancouveru.
Connor McDavid v zápase proti Vancouveru. (Autor: SITA/AP)

Veľkou mierou sa o víťazstvo postaral fínsky brankár Mikko Koskinen, ktorý chytil 29 striel súpera. O čisté konto prišiel šesť sekúnd pred koncom, keď ho 100. gólom v kariére prekonal Brock Boeser.

"Všetko sa začalo pri Mikkovi. Predviedol niekoľko veľkých zákrokov, bez neho by sme nevyhrali. Som rád, že sme dobre zareagovali na prehru z minulého zápasu. Bol to skvelý tímový výkon," povedal útočník Edmontonu Zach Hyman.

Coyle: Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali

Prvýkrát v sezóne neuspela Florida. Na ľade Bostonu prehrala 2:3 po nájazdoch a ukončila tak sériu ôsmich víťazných zápasov od začiatku sezóny.

Dve víťazstvá ju delili od vyrovnania ligového rekordu, ktorý stanovilo Toronto v sezóne 1993/1994 a neskôr vyrovnalo Buffalo v sezóne 2006/2007.

V nájazdoch rozhodol o výhre Bruins Charlie Coyle, autor aj otváracieho gólu zápasu. "Na sebavedomie sme toto víťazstvo veľmi potrebovali," povedal.

Hokejisti New Yorku Islanders prehrali na ľade Nashvillu 2:3 po samostatných nájazdoch. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral za hostí vyše 18 minút s mínusovým bodom, štyrmi trestnými minútami a dvoma strelami na bránku.

Oba góly Predators strelil nováčik Tanner Jeannot, v nájazdoch sa presadili Filip Forsberg a Roman Josi. Brankár Juuse Saros mal 34 úspešných zákrokov.

"Proti Islanders sa nikdy nehrá ľahko, pretože skvele bránia. Boli sme odolní, pružní a teším sa, že sme to zvládli," povedal útočník Nashvillu Colton Sissons.

Negatívny rekord Chicaga

Opäť neuspelo Chicago, ktoré prehralo v St. Louis 0:1. Blackhawks za kratší koniec ťahali aj v deviatom zápase a vytvorili negatívny klubový rekord. Predtým v sezóne 1953/54 nevyhrali prvých osem zápasov od začiatku sezóny.

O víťazstve Blues rozhodol v 48. minúte v presilovke obranca Torey Krug.

Deviate čisté konto v zámorskej kariére zaznamenal Kanaďan Jordan Binnington, keď nepustil za chrbát ani jednu z 25 striel súpera.

"Hrali sme lepšie ako v predchádzajúcich zápasoch, ale výsledok je rovnaký. Nestačí len dobre hrať... Keď nestrelíme gól, tak nemôžeme vyhrať. Je to frustrujúce," povedal útočník Blackhawks Alex DeBrincat.

Nezastavil ich ani koronavírus

San Jose si aj bez trénera a siedmich hráčov poradilo s Winnipegom, keď o víťazstve Sharks 2:1 rozhodol v predĺžení Timo Meier.

Na listine Covid-19 sa pred zápasom ocitli tréner "žralokov" Bob Boughner, útočníci Andrew Cogliano, Jonathan Dahlen, Matt Nieto a obrancovia Erik Karlsson, Jake Middleton, Radim Šimek a Marc-Edouard Vlasic.

Chýbal aj útočník a kapitán Logan Couture, ktorý bol tiež chorý, ale nemal covid.

"Neskutočný výkon. Dali sme do toho energiu, každý vedel čo má robiť," povedal asistent John MacLean, ktorý viedol tím namiesto Boughnera. Sharks zastavili sériu troch prehier, na druhej strane Jets prišli o štvorzápasovú šnúru úspechov.

NHL - základná časť - 31. október:


Nashville - NY Islanders 3:2 sn (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 27. Jeannot (Fabbro, Sissons), 52. Jeannot (Benning, Sissons), rozhodujúci nájazd F. Forsberg - 15. Beauvillier (Bailey, Barzal), 33. Wahlstrom (Nelson, Pulock)

/Zdeno Chára (Islanders) odohral 18:13 min, zaznamenal mínusový bod, dvakrát vystrelil na bránku, rozdal tri bodyčeky, zablokoval jednu strelu, raz stratil puk a inkasoval dva menšie tresty za hrubosť/

Los Angeles - Montreal 5:2 (0:1, 2:0, 3:1)

Góly: 25. Arvidsson (Kopitar, O. Määttä), 33. Kaliyev (Clague, Kopitar), 42. Kupari (M. Roy, Iafallo), 46. Iafallo (M. Roy), 55. Iafallo (Danault, Kupari) - 19. J. Anderson (Dvorak, A. Romanov), 58. Chiarot (J. Anderson, Suzuki)

Boston - Florida 3:2 sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 20. Coyle (T. Hall, Lazar), 54. McAvoy (B. Marchand, T. Hall), rozhodujúci nájazd Coyle - 21. Duclair (Verhaeghe, Ekblad), 48. Barkov (Huberdeau, Ekblad)

Pittsburgh - New Jersey 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Góly: 13. D. Heinen (Aston-Reese, Riikola), 43. B. McGinn (Blueger, Aston-Reese) - 20. A. Johnsson (Bratt, D. Hamilton), 38. Vesey, 57. Bratt (trestné strieľanie.), 59. A. Johnsson (P. K. Subban)

/Tomáš Tatar odohral 13:11 min, zaznamenal menší trest za podrazenie a jeden bodyček, Marián Studenič (obaja New Jersey) odohral 12:21 min, zaznamenal mínusový bod, dvakrát vystrelil na bránku a dvakrát získal puk/

San Jose - Winnipeg 2:1 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 21. Hertl (T. Meier, Barabanov), 62. T. Meier (Labanc, B. Burns) - 57. Connor (Ehlers, Dubois)

Toronto - Detroit 5:4 (1:0, 1:1, 3:3)

Góly: 20. Muzzin (Brodie, Tavares), 40. Bunting (Spezza, N. Ritchie), 41. Kerfoot (Tavares, Muzzin), 48. Tavares (Kerfoot, Rielly), 58. Marner - 29. Zadina (Seider, Gagner), 42. Veleno (M. Rasmussen), 51. Namestnikov (Veleno, Oesterle), 60. Hronek (L. Raymond, Zadina)

St. Louis - Chicago 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Gól: 48. Krug (Tarasenko, Perron)

Calgary - Philadelphia 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Góly: 30. Monahan (R. Andersson, E. Lindholm), 49. M. Tkachuk (E. Lindholm, Monahan), 57. Backlund (T. Pitlick, R. Andersson), 59. J. Gaudreau (Ch. Tanev, Kylington)

Colorado - Minnesota 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Góly: 14. Landeskog (Burakovsky, MacKinnon), 38. E. Johnson (MacKinnon, Landeskog), 43. Kadri (Landeskog, Compher), 58. Landeskog (Compher, E. Johnson) - 37. Hartman (M. Foligno, Dumba)

Vancouver - Edmonton 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly: 60. Boeser (J. T. Miller, Horvat) - 12. Foegele (Nurse, Bouchard), 40. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid)

/Jaroslav Halák (Vancouver) do zápasu nezasiahol/

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»San Jose vyhralo aj bez siedmich hráčov, trápenie Chicaga pokračuje