Toronto je v ošiali, po 19 rokoch postúpili do druhého kola. Tatar si zahrá siedmy zápas

Hráči Toronta sa radujú z postupu do druhého kola play-off.
Hráči Toronta sa radujú z postupu do druhého kola play-off. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|30. apr 2023 o 05:51 (aktualizované 30. apr 2023 o 06:50)

O postupe "javorových listov" rozhodol kapitán Tavares.

NEW YORK. Hokejisti Toronta Maple Leafs dokázali prvýkrát od roku 2004 postúpiť do druhého kola play-off. Tampu Bay zdolali v šiestom zápase 2:1 po predĺžení a sériu ovládli pomerom 4:2.

O postupe rozhodol gólov z otočky kapitán tímu John Tavares. Výrazne pomohol aj brankár Iľja Samsonov, ktorý si pripísal 31 zákrokov. Leafs sa v druhom kole stretnú s víťazom série medzi Bostonom a Floridou.

VIDEO: Gól Johna Tavaresa, ktorý poslal Toronto do druhého kola

Klubová sezóna tak skončila aj zranenému slovenskému obrancovi Erikovi Černákovi.

Séria medzi New Yorkom Rangers a New Jersey mieri do zápasu číslo sedem. Rangers s nožom na krku ovládli šiesty zápas pomerom 5:2.

Aj keď v dueli inkasovali ako prví, nadviazali na to piatimi gólmi v rade a víťazstvo si nenechali ujsť. Útočník Chris Kreider mal v stretnutí tri body za gól a dve asistencie.

Tomáš Tatar odohral takmer osemnásť minút, ale v zápase nebodoval. Mal jednu strelu na bránu a jeden hit. V zápase si vyprodukoval veľkú šancu, ale nedokázal skórovať.

Na opačnej strane kryl Jaroslav Halák chrbát Šesťorkinovi, ktorý zastavil 34 streleckých pokusov "diablov".

V stretnutí si dve asistencie pripísal aj obranca Rangers Adam Fox. Vo svojej kariére v play-off získal už 30 bodov po 29 odohraných zápasoch. Spomedzi aktívnych obrancov dosiahol túto hranicu vôbec najrýchlejšie. Cale Makar na to potreboval o dva zápasy viac.

Tretí nočný súboj priniesol množstvo gólov a drámu až do konca. Edmonton Oilers v šiestom zápase porazili Los Angeles 5:4 a sériu ovládli v pomere 4:2 na zápasy. V druhom kole nastúpia proti Vegas Golden Knights.

V dramatickom dueli sa Kings na Edmonton pravidelne doťahovali a zápas bol veľmi vyrovnaný. V 48. minúte vyrovnával Danault v oslabení na 4:4 po chybe brankára Skinnera, ktorému sa pri rozohrávke zlomila hokejka.

VIDEO: Gól Danaulta v oslabení po chybe brankára Skinnera

Zápas ale do predĺženia nedospel. K postupu "olejárov" prispel gólovo najmä štvrtý útok tímu. Klim Kostin strelil dva góly a prihral aj na víťazný zásah Kailera Yamamota.

McDavid bodoval dvakrát, Draisaitl raz. Najproduktívnejším hráčom "kráľov" v zápase bol trojbodový Kevin Fiala.

Obranca Edmontonu Evan Bouchard mal dve asistencie a v play-off je s desiatimi bodmi najproduktívnejším obrancom. V histórii klubu mal viac bodov v jednej sérii vyraďovacích bojov len Paul Coffey.

Osem bodov Boucharda prišlo v presilovej hre, čím vyrovnal rekord NHL v počte bodov obrancu v početnej výhode v rámci jednej série play-off.

NHL - play-off - 30. apríl:  


Tampa Bay - Toronto 1:2pp (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 45. Stamkos (Raddysh, Cirelli) – 34. Matthews (Brodie), 65. Tavares (Knies, Rielly)

Brankári: Vasilevskij 20/22 - Samsonov 31/32

Stav série - 2:4

NY Rangers - New Jersey 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Góly: 20. Kreider (Zibanejad, Fox), 31. Zibanejad (Kreider, Tarasenko), 39. Tarasenko (Kreider, Fox), 49. Goodrow (Vesey), 53. B. Schneider (Mikkola, Chytil) – 12. Lazar (Bahl, Severson), 56. Mercer (Hischier)

Brankári: Šesťorkin 34/36 - Schmid 24/29, Vaneček 0/0

/Tomáš Tatar (New Jersey) nebodoval, raz vystrelil na bránu a pripísal si jeden hit, odohral 17 minút a 57 sekúnd/

Stav série 3:3

Los Angeles - Edmonton 4:5 (1:2, 2:2, 1:1)

Góly: 9. Durzi (Fiala, Byfield), 27. Kempe (Fiala, Arvidsson), 29. Fiala (Doughty, Arvidsson), 48. Danault – 2. McDavid (Bouchard, Ekholm), 13. Kostin (R. McLeod, Desharnais), 25. Draisaitl (McDavid, Bouchard), 31. Kostin (Yamamoto, Desharnais), 57. Yamamoto (R. McLeod, Kostin)

Brankári: Korpisalo 21/26 - Skinner 40/44

Stav série 2:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toronto je v ošiali, po 19 rokoch postúpili do druhého kola. Tatar si zahrá siedmy zápas