Zvolen dobyl Bratislavu a je na čele, kapitáni v Bystrici nedohrali

Brett David Pollock pred brankárom Pavlom Kantorom.
Brett David Pollock pred brankárom Pavlom Kantorom. (Autor: TASR)
TASR|17. jan 2023 o 20:06 (aktualizované 17. jan 2023 o 21:20)

Košičania v prvej tretine otočili skóre proti Novým Zámkom.

BRATISLAVA. Hokejisti HKM Zvolen sa opäť dostali na čelo tabuľky Tipos extraligy. V utorkovom šlágri 30. kola triumfovali na ľade dovtedajšieho lídra Slovana Bratislava 4:2 a majú pred ním dvojbodový náskok. Zverenci Jána Pardavého však odohrali o jeden zápas menej.

Góly hostí strelili dvakrát Hecl, raz Viedenský a Messner, za domácich boli úspešní Takáč a Pecararo.

Zvolen mal pred týmto duelom na konte dve prehry a mužstvo tak stále drží sériu, keď pod vedením trénerov Petra Oremusa a Andreja Kmeča ani raz neprehralo tri zápasy po sebe. Tá trvá od začiatku sezóny 2020/2021.

HC Košice zvíťazili nad HC MIKRON Nové Zámky 5:3. Tohto súpera zdolali prvýkrát v sezóne po dvoch prehrách na jeho ľade. O svojom víťazstve rozhodli v tretej tretine, v ktorej sa dvakrát presadil útočník Brett Pollock.

Košičania v prvej tretine otočili skóre z 0:1 na 2:1, keď sa v presilovkách presadil Joona Jääskeläinen. Ten mohol za stavu 3:2 dokonať hetrik, ale z trestného strieľania neskóroval. Hostia vyrovnali zásluhou Jacksona, ale ďalšie góly už nepridali.

Novozámčania prehrali tretí zápas po sebe a naďalej sú na 4. mieste tabuľky. Košičania si víťazstvom upevnili priebežnú tretiu priečku a pred Novými Zámkami majú štvorbodový náskok.

Banská Bystrica podľahla na svojom ľade Liptovskému Mikulášu 3:5 a nepripísala si tak piatu výhru po sebe. V divokom zápase nedohrali pre vyššie tresty kapitáni oboch tímov. Hostia otočili duel z 0:3, pričom po dva góly strelili Ventelä a Saari.

V prvej tretine dominovali domáci, strelili tri góly a zaslúžene viedli 3:0. Lenže zverenci trénera Bokroša predviedli diametrálne odlišnú druhú tretinu, počas ktorej vyrovnali na 3:3 v priebehu šiestich minút.

Rozhodcovia potom prísne vylúčili bystrického kapitána Ďatelinku do konca zápasu a Liptáci na začiatku tretej tretiny otočil na 4:3 v presilovke o dvoch hráčov.

Potom dostal trest do konca zápasu aj kapitán hostí Kriška, avšak hokejistom spod Urpína sa vyrovnať nepodarilo. V závere inkasovali pri hre bez brankára gól od Vankúša.

Hokejisti Michaloviec zdolali na dubnickom ľade Trenčín 4:3. Hetrikom sa blysol vo svojom druhom stretnutí za Michalovce kanadský útočník Joseph Garreffa.

Hostia sa tak otriasli z dvoch predchádzajúcich prehier a patrí im šieste miesto v tabuľke. Na piate Nové Zámky strácajú dva body. Trenčín je deviaty.

Popradčania zvíťazili na ľade Spišskej Novej Vsi 3:2 po predĺžení. O výhre "kamzíkov" rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia piatym gólom v sezóne obranca Adam Drgoň.

Spišská napriek prehre poskočila na štvrté miesto o bod pred Nové Zámky, Poprad slávil výhru druhýkrát po sebe a poskočil na siedmu priečku tabuľky.

Tipos extraliga - 30. kolo:


Slovan - Zvolen 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly: 36. Takáč (Harris, Pecararo), 60. Pecararo (Lukošik) - 12. Hecl (Huntebrinker, Sideroff), 39. Viedenský (Zuzin, Stupka), 47. Messner (Hecl, Sideroff), 50. Hecl (Huntebrinker). Rozhodovali: Hronský, Snášel ml. - Šoltés, Durmis, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 3691 divákov.

Slovan: Coreau - Golian, MacKenzie, Valach, Maier, Sersen, Gachulinec, Ackered - Fominych, Harris, Pecararo - Lukošík, Kytnár, Takáč – Török, Preisinger, Haščák - Zigo, Bezák, Šotek - Kukumberg

Zvolen: Trenčan - Hraško, Messner, S. Barcík, Hanna, Kubka, Sládok - Jedlička, Langkow, Bondra - Sideroff, Huntebrinker, Hecl - Stupka, Viedenský, Zuzin - Marcinek, Šiška, Csányi - A. Barcík

Hlasy po zápase

Marek Viedenský (útočník HKM Zvolen): "Slovan nám dal v dvoch zápasoch sedemnásť gólov, to sme už nechceli pripustiť, od začiatku sme išli za víťazstvom. Nechceli sme prerušiť sériu trénerov Kmeča a Oremusa, ktorí ešte neprehrali tri zápasy po sebe."

Ján Pardavý (tréner Slovana Bratislava): "Z našej strany bola najhoršia prvá tretina, ale len v obrannom pásem, kde sme nepokrývali hráčov pred bránkou. Boli sme slabí v súbojoch, súper nás pretláčal, strácali sme veľa pukov. Rozhodol gól na 1:2 po našej chybe. Hráči odmakali zápas, robili všetko, aby to zvrátili, ale Zvolen si počkal v tretej tretine na svoju chvíľu. Nám chýbalo šťastie v zakončení a dobrý výkon podal aj brankár Trenčan. S nasadením tímu som spokojný."

Košice - Nové Zámky 5:3 (2:1, 1:2, 2:0)

Góly: 16. Jääskeläinen (Southorn, Chovan), 19. Jääskeläinen (Southorn, Chovan), 23. Romančík (Havrila), 44. Pollock (Slovák), 49. Pollock (Bartánus, Olsson) - 8. Ondrušek (Mišiak, Chovan), 28. Múčka (T. Mikúš, Jackson), 38. Jackson (Mamčics, Farley). Rozhodovali: D. Konc st., T. Orolin - Staššák, Stanzel, vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 1834 divákov.

Košice: Janus - Romančík, Southorn, A. Bartoš, Olsson, Ferenc, Šedivá - Jääskeläinen, Chovan, Paršin - Bartánus, Slovák, Pollock - Lamper, Linet, Leskinen - Rogoň, Havrila, Tybor

Nové Zámky: Kantor - Ligas, Mamčics, Hatala, Kozák, Chovan, Roman, Knižka - Jackson, Johnson, Farley - Bezúch, J. Mikúš, T. Mikúš - Mišiak, Ondrušek, Klempa - Hajnik, Múčka

Hlasy po zápase

Michal Chovan (kapitán HC Košice): "Dôležité body pre nás. Čakali sme, že to nebude ľahké, lebo vieme, aké mužstvo majú Nové Zámky a ako hrajú. Sme radi, že sme to zvládli. Pomohli nám presilovky v prvej tretine. Išli sme až do konca, bojovali sme jeden za druhého a to bolo dôležité."

Dan Ceman (tréner HC Košice): "Páčil sa mi prístup nášho mužstva v zápase. Prišli sme o náskok 3:1, ale kontrolovali sme všetky aspekty hry. Príčina bola v tom, že sme stratili energiu a Nové Zámky naskočili do zápasu. Dôležité bolo to, ako sme nastúpili do tretej tretiny. Máme za sebou náročné obdobie, keď sme strávili tri dni v hoteli (v Bratislave počas Winter Games), do toho aj cestovanie."

Gergely Majoross (tréner HC Mikron Nové Zámky): "Dnes sme sa veľmi dobre vrátili do zápasu, to bolo pozitívne. Košice si však zaslúžili zvíťaziť. Cítil som z nášho tímu energiu a myslím si, že ideme správnym smerom."

Richard Ondrušek (útočník HC Mikron Nové Zámky): "Každá prehra mrzí. Do ďalšieho zápasu (v piatok doma proti Banskej Bystrici) pôjdeme s cieľom zvíťaziť a stiahnuť manko na Košice."

Banská Bystrica - Lipt. Mikuláš 3:5 (3:0, 0:3, 0:2)

Góly: 4. D. Jendek (Ďatelinka, Tamáši), 13. R. Gašpar, 20. Kontos (Troock, Watling) - 30. Saari (Diakov, Karsums), 34. Ventelä (Vähätalo, Karsums), 36. Ventelä (Mezovský, Walega), 43. Saari (Štrauch, Karsums), 59. Vankúš.

Rozhodovali: Baluška, Výleta - D. Konc ml., Klejna, vylúčení na dve min: 5:2, vyššie tresty: 38. Ďatelinka 5+DKZ za vrazenie na mantinel - 44. Kriška 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1730 divákov.

Bystrica: Sedláček - Luža, Bačík, Ďatelinka, J. Brejčák, Matej Bača, Kojo, Frídel - Watling, Kontos, Troock - Gašpar, Bíreš, J. Sukeľ - Výhonský, Tamáši, D. Jendek - G. Gabor, Urbánek, Kabáč

L. Mikuláš: Valent - Mezovský, Ventelä, Diakov, Pavúk, Novajovský, Marek Hudec, Kapičák - Karsums, Saari, Kuru - Kriška, Walega, Handlovský - Michalík, Vähätalo, Uhrík - Vankúš, Šmída, Štrauch

Hlasy po zápase

Martin Hrnčár (asistent trénera Liptovského Mikuláša): "Úvod patril Bystričanom, mali aktívny pohyb. Nevedeli sme sa presadiť. Mali sme málo striel. Súper bol oveľa aktívnejší, išiel zaslúžene do vedenia 3:0 po našich chybách. Druhá tretina presný opak. Chalani začali zrýchľovať hru, začali si puky posúvať, začali sme preťažovať obranu Banskej Bystrice našou jednoduchosťou pri prechode modrej čiary. Zaslúžene sme zvrátili zápas naspäť. V poslednej tretine nám pomohla presilovka o dvoch hráčov, využili sme ju, dali sme gól a v závere sme predviedli obetavosť, blokovali strely."

Michal Valent (brankár Liptovského Mikuláša): "Super robota. Po tej prvej tretine to bolo pre všetkých chalanov ťažké. Ja som to tiež v hlave spracovával, prečo sa zase stalo toto. Niečo sme si však v šatni cez prvú prestávku povedali a inak sme k tomu pristúpili v druhej tretine. Začali sme viac strieľať, padli nám tam aj šťastné góly. Sme radi, že sme zápas napokon otočili, ale musíme byť pokorní, lebo takto nemôžeme pristúpiť k prvej tretine. Nie každý zápas dokážete otočiť z 0:3 na 5:4."

Doug Shedden (tréner Banskej Bystrice): "Musíme hrať 60 minút, nie iba 40 z nich. Taký je hokej na profesionálnej úrovni. Gratulujem súperovi. My sme si mysleli, že sme už vyhrali zápas. Súper však bojoval a zaslúžil si vyhrať. Niektorí hráči boli spokojní s tým, že si vylepšili štatistiky. Musia však myslieť na body pre tím. V tretej tretine sme stroskotali na brankárovi hostí. Som nahnevaný. Vždy, keď máme šancu konečne sa dostať do prvej šestky, tak si to sami pokazíme. Dnes sme konečne mali prakticky plnú súpisku, ale pokazili sme si to sami veľmi zlou druhou tretinou."

Trenčín - Michalovce 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Góly: 6. Petráš (Čacho, Obdržálek), 21. Nemčík (Hudec), 45. Sloboda (Čacho, Starosta) - 15. Garreffa, 18. Garreffa (Pavlovs, Puliš), 32. Žitný (Valentini, Pereskokov), 47. Garreffa (Galamboš, Macejko).

Rozhodovali: Štefik, Crman - Gegáň, Drblík, vylúčení: 6:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 522 divákov.

Trenčín: Durný - Tourigny, Starosta, Nemčík, Pietroniro, Ozols, Ulrych, Petrovický - M. Sloboda, Čacho, Š. Petráš - M. Valach, Flick, Thelin - Krajčovič, Sojčík, Hudec - Obdržálek, Jurík, Stahoň

Michalovce: Škorvánek - Glazkov, Macejko, Hammond, Osburn, Mihálik, Michalčin - Galamboš, Valentini, Pereskokov - Garreffa, Pavlovs, Puliš - Paločko, Bjalončík, Žitný - Suja, Buc, Vašaš

Spišská Nová Ves - Poprad 2:3 po predĺžení (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 21. La Porte (Rapáč), 55. Beaudry (Džugan, Kerbashian) - 17. Kundrik (Petráš, Meliško), 36. Jermain (Kotvan), 64. Drgoň (Svitana, Záborský).

Rozhodovali: Stano, Krajčik - Tvrdoň, Bogdaň, vylúčení: 6:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3240 divákov

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Romaňák, Beaudry, Malina, Ališauskas, Ordzovenský, Ulander - Laporte, Nellis, Rapáč - Vandas, Myklukha, Kerbashian - Verbeek, Bortňák, Giľák - Džugan, Vartovník, Hamráček - Šuty

Poprad: Peters - Drgoň, Betker, Vainio, Kotvan, Podlipnik, Meliško, Jasečko - Bubela, Skokan, Svitana - Záborský, Kolouch, Razgals - Kukuča, Mlynarovič, Jermain - Kundrik, Paločko, Petráš - Sokoli

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen dobyl Bratislavu a je na čele, kapitáni v Bystrici nedohrali