VIDEO: Nové play-off, nový Mešár. Mladík otvoril sériu trojbodovým predstavením

Filip Mešár sa so spoluhráčmi z Kitcheneru raduje z gólu.
Filip Mešár sa so spoluhráčmi z Kitcheneru raduje z gólu. (Autor: Twitter / Kitchener Rangers)
Oh my Hockey|30. mar 2024 o 07:40

Do play-off vstúpili úspešne aj Honzek a Repčík.

NEW YORK. V kanadských juniorských súťažiach sa v posledný marcový víkend začínajú boje v play-off. Zasiahnu do nich viacerí Slováci.

Víťazstvom 6:3 otvorili vyraďovačku OHL hokejisti Kitcheneru. Rangers nastupujú proti Erie, za ktoré hrávajú Martin Mišiak i Ondrej Molnár.

V slovenskom súboji mal tentoraz navrch Filip Mešár. K prvej výhre v sérii pomohol tromi asistenciami. Ide o pozitívny signál potom, čo bol kritizovaný za výkony v druhej polovici sezóny.

VIDEO: Krásna akcia Kitcheneru, Mešár prihral na gól Šalému

Gólovo sa do play-off naštartoval Samuel Honzek. Presným zásahom do prázdnej bránky spečatil výhru jeho Vancouveru nad Everettom 6:4.

V QMJHL si formu zo základnej časti do play-off preniesol Peter Repčík. Jeho Drummondville zdolal Saint John 7:3 aj vďaka jeho dvom asistenciám.

V americkej USHL ešte stále prebieha základná časť. V noci z piatka na sobotu boli v akcii niekoľkí Slováci a viacerí aj zaujali.

Ako jediný sa gólovo presadil Juraj Pekarčík. Strelil 8. gól v ročníku, no jeho Dubuque prehralo s výberom USA 4:5 po samostatných nájazdoch.

VIDEO: Gól Pekarčíka proti USA

Daniel Jenčko zaknihoval asistenciu pri prehre Youngstownu 3:4 po predĺžení s Madisonom.

Zažiarili brankári. Šicha Gadžiev bol treťou hviezdou, keď sa o víťazstvo Muskegonu 4:1 nad Cedar Rapids pričinil 31 zákrokmi. Samuel Urban v drese Sioux City pochytal 28 striel pri výhre 5:1 nad Des Moines. Z výhry sa radoval aj Adam Gajan, zastavil 23 pokusov pri víťazstve Green Bay 5:4 nad Chicagom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»OHL»VIDEO: Nové play-off, nový Mešár. Mladík otvoril sériu trojbodovým predstavením