VIDEO: Pospíšila zákerne podrazil súper. Ťažko sa dvíhal z ľadu

Martin Pospíšil.
Martin Pospíšil. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey, TASR|16. okt 2024 o 05:53 (aktualizované 16. okt 2024 o 09:00)

Tvrdosť NHL pocítil i Samuel Honzek.

NEW YORK. Martina Pospíšila pre jeho tvrdý štýl mnohí súperi nenávidia. Musí rátať s tým, že je pre nich často objektom záujmu.

Inak to nebolo ani v zápase v noci na stredu proti Chicagu. Slovenský forvard bol so šiestimi bodyčekmi najfyzickejším hráčom na ľade. V polovici tretej tretiny však ostal otrasený, keď si naňho vyšliapol Tyler Bertuzzi.

Chcel mu uštedriť "hit" pri mantineli. Keď sa mu Pospíšil vyhol, nechal v súboji nohu a zozadu ho podrazil. Takémuto nebezpečnému zákroku hovoria v zámorí "slew foot". Útočník Blackhawks zaň nedostal nijaký trest.

VIDEO: Zákrok Bertuzziho na Pospíšila

Pospíšil sa zdvihol z ľadu a zostal na striedačke s tímom. Po prvý raz v novej sezóne nebodoval, ale "plamene" to mrzieť nemuselo. Pokračujú v perfektnom štarte, vyhrali aj štvrtý duel, tentoraz 3:1.

Pri víťazstve nad Blackhawks nastúpil aj Samuel Honzek. Na ľade strávil 12 minút a 7 sekúnd, pripísal si mínusový bod a bodyček.

Aj on pocítil tvrdosť NHL. Keď chcel bodyčekovať Connora Murphyho, obranca "čiernych jastrabov" ukážkovo zareagoval a poslal ho k ľadu čistým spôsobom.

VIDEO: Nevydarený bodyček Samuela Honzeka

Víťazný premiérový gól Blakea

Sezónne maximum si utvoril Šimon Nemec. Pri prehre 2:4 s Carolinou odohral 19 minút a 15 sekúnd.

Vyššiu dôveru od trénera splatil výborne. Mal plusku, dve strely na bránku a blok a hoci na prvý bod v sezóne naďalej čaká, podľa analytických štatistík bol najlepším zadákom "diablov".

Tomáš Tatar sa za 13 minút a 32 sekúnd nepresadil.

Gól na priebežných 3:1, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, strelil 21-ročný útočník Jackson Blake, pre ktorého to bol v treťom zápase kariéry prvý presný zásah.

Carolina draftovala syna bývalého ligového útočníka Jasona Blakea v roku 2021 zo 109. miesta.

"Dúfal som, že prvý gól príde. Bolo mi jedno, kedy sa tak stane a akým spôsobom. Našťastie to prišlo už dnes, navyše vo víťaznom zápase. Je to niečo, na čo nikdy nezabudnem," konštatoval Jackson Blake.

Devils sa aj napriek prehre udržali na čele Východnej konferencie, no tímy za nimi majú odohratých menej zápasov.

"Diabli" zvíťazili v štyroch z doterajších šiestich, Carolina sa po prehre s Tampou Bay 1:4 otriasla a na druhý pokus doma zvíťazila.

"Vedeli sme, že sa na nás pripravia. Mali veľa energie, tvrdo forčekovali, v tom je ich sila. (Brankár) Jakob Markström nás držal v hre, len vďaka nemu bolo po prvej tretine 0:0."

Tréner domácich Rod Brind´Amour bol spokojný so zlepšením výkonu tímu po prvom zápase: "Dnes to bol kvalitný výkon od začiatku do konca. Toto bol spôsob, akým potrebujeme hrať a akým musíme hrať proti kvalitným tímom ligy."

Míľnik Ovečkina

Pri výhre Tampy Bay 4:1 nad Vancouverom bol Erik Černák súčasťou otváracej zostavy. Odohral 17 minút a 8 sekúnd, pripísal si dve plusky, strelu, bodyček, dva bloky a menší trest za podrazenie, ktorý "kosatky" využili na jediný gól v stretnutí.

Do kanadského bodovania sa nezapísal ani obranca Washingtonu Martin Fehérváry.

Vo víťaznom zápase s Vegas odohral 19:56 minúty a v prvej tretine dostal menší trest, po ktorom Victor Olofsson vyrovnal na priebežných 1:1. Prezentoval sa aj piatimi bodyčekmi.

Na dvoch góloch sa prihrávkami podieľal kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin, ktorý tým dosiahol 700 asistencií v základnej časti NHL.

Domáci si napokon vďaka trom gólom v druhej tretine pripísali prvé víťazstvo v sezóne. Vegas prehrali prvýkrát od začiatku ročníka, predtým triumfovali v troch zápasoch v rade.

Hokejisti Columbusu prehrali v prvom domácom zápase sezóny s Floridou 3:4. Pred duelom si uctili pamiatku zosnulého Johnnyho Gaudreaua.

Minnesote k víťazstvu 4:1 nad St. Louis pomohol Filip Gustavsson. Švéd sa stal 10. brankárom v histórii NHL a prvým v klubových dejinách, ktorý strelil gól cez celé klzisko.

Po stretnutí prezradil, že ho na to nahovoril náhradník Marc-André Fleury.

Edmonton zlomil negatívnu sériu

Prvé víťazstvo v sezóne zaznamenali hokejisti Edmontonu. Ešte v 57. minúte prehrávali s Philadelphiou 2:3, no napokon zvládli vyrovnať a rozhodnúť v predĺžení. Na oba góly prihrával Connor McDavid.

"Každý bod, ktorý môžeme získať, je pre nás cenný. Je skvelé, že sme sa dokázali vrátiť do zápasu a zvíťaziť," uviedol Draisaitl.

V zápase Dallas - San Jose si oba tímy predĺžili svoje série. Stars triumfovali aj vo štvrtom zápase sezóny, tentoraz prvýkrát po predĺžení a samostatných nájazdoch.

V nich premenili všetky tri svoje pokusy, keď brankára Mackenzieho Blackwooda postupne prekonali Jason Robertson, Matt Duchene aj Wyatt Johnston. Sharks prehrali aj tretí zápas v ročníku.

Nashville sa naďalej trápi

Hráči Nashvillu prehrali aj tretí zápas v sezóne. Na domácom ľade podľahli Seattlu 3:7. Letná posila Nashvillu Steven Stamkos naďalej čaká na prvý kanadský bod v novom pôsobisku.

"Máme za sebou tri zápasy a za to, čo sme predviedli, si zaslúžime byť tam, kde sme. Je však iba začiatok ligy a podobnou situáciou prechádza viacero tímov.

Je to frustrujúce, ale zároveň je to niečo, čím musíme prejsť, potlačiť to už v zárodku a vykročiť správnym smerom," konštatoval tréner "predátorov" Andrew Brunette.

Jeho náprotivok Dan Bylsma bol spokojný, zvlášť, keď jeho zverenci strelili sedem gólov po tom, čo v predošlom zápase na ľade Dallasu (0:2) vyšli naprázdno.

"Myslím si, že sme dnes videli veľa pozitívnych vecí v našej hre. Po predošlom zápase sme podrobne hovorili o maličkostiach v našom výkone vrátanie prepojenia defenzívy s ofenzívou.

Bolo to evidentné pri góle na 2:0, keď sa situácia začala rýchlym prechodom z obrannej zóny. Je pozitívne, že sme dosiahli výsledok za to, že sme hrali správnym spôsobom," povedal Bylsma po druhom víťazstve Seattlu v sezóne.

NHL - základná časť - 16. október


Carolina - New Jersey 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Góly: 31. Jarvis (Svečnikov), 40. Gostisbehere (Nečas, Kotkaniemi), 51. Blake (Orlov), 59. Sebastian Aho (Slavin, Martinook) – 22. J. Hughes (Bratt, Kovacevic), 56. Hischier (J. Hughes, Bratt)

Brankári: Kočetkov 23/25 - Markström 29/32

/Šimon Nemec (New Jersey) odohral 19 minút a 15 sekúnd, pripísal si plusku, dve strely na bránku a blok/

/Tomáš Tatar (New Jersey) odohral 13 minút a 32 sekúnd/

Columbus - Florida 3:4 (0:0, 2:3, 1:1)

Góly: 21. Sillinger (K. Johnson), 32. Monahan (Činachov, Marčenko), 58. J. van Riemsdyk (Severson, Labanc) – 31. Lundell (Reinhart, Schmidt), 32. Kulikov (Mikkola, Lundell), 40. Reinhart (Verhaeghe, Bennett), 56. Luostarinen (Reinhart, Mikkola)

Brankári: Merzlikins 18/22 - Knight 35/38

Tampa Bay - Vancouver 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly: 4. Kučerov (D. Raddysh, Point), 28. Point (Guentzel, McDonagh), 41. Cirelli (Hagel, Paul), 59. Hagel (Paul) – 45. Garland (Boeser, J. Miller)

Brankári: Vasilevskij 26/27 - Šilovs 24/27

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 17 minút a 8 sekúnd, pripísal si dve plusky, strelu, bodyček, dva bloky a menší trest/

Washington - Vegas 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)

Góly: 7. Vrána (Mangiapane), 24. Wilson (D. Strome, Ovečkin), 26. Protas (Ovečkin), 27. Chychrun (Dowd, Carlson) – 18. Olofsson (Hertl, Stone), 28. Eichel (Stone, Barbašev)

Brankári: Thompson 24/26 - Hill 18/22

/Martin Fehérváry (Washington) odohral 19 minút a 56 sekúnd, zaknihoval päť bodyčekov, dva bloky a menší trest/

St. Louis - Minnesota 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly: 51. M. Joseph (Z. Bolduc, Broberg) – 4. Hartman (Kaprizov, Faber), 28. Lauko (Chusnutdinov, Brodin), 41. Rossi (Zuccarello, Kaprizov), 60. Gustavsson

Brankári: Binnington 23/26 - Gustavsson 27/28

Dallas - San Jose 3:2sn (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 33. Duchene (Marchment, Stankoven), 38. Hintz (J. Robertson, W. Johnston), rozh. náj. Duchene – 27. Toffoli, 36. Dellandrea (Sturm)

Brankári: Oettinger 25/27 - Blackwood 36/38

Nashville - Seattle 3:7 (2:3, 1:0, 0:4)

Góly: 15. McCarron (Pärssinen, A. Carrier), 17. Novak (Jankowski, Evangelista), 38. Skjei (O'Reilly, F. Forsberg) – 4. R. Evans (Larsson), 8. Bjorkstrand (Stephenson, Schwartz), 20. B. Tanev (Montour, Gourde), 42. Schwartz (Bjorkstrand, Stephenson), 43. Eberle (McCann, Oleksiak), 52. McCann (Beniers, Oleksiak), 58. Larsson

Brankári: Saros 28/34 - Daccord 30/33

Calgary - Chicago 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 17. Coronato (Kirkland, Andersson), 34. Kuzmenko (Huberdeau, Zary), 60. Coronato (Backlund) – 17. N. Foligno (S. Jones, Martinez)

Brankári: Wolf 31/32 - Mrázek 23/25

/Samuel Honzek (Calgary) odohral 12 minút a 7 sekúnd, pripísal si mínusový bod a bodyček/

/Martin Pospíšil (Calgary) odohral 12 minút a 44 sekúnd, raz vystrelil na bránku a rozdal šesť bodyčekov/

Edmonton - Philadelphia 4:3pp (0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 27. Henrique (Janmark, Kulak), 35. C. Brown (J. Skinner, Nurse), 57. Bouchard (McDavid, Draisaitl), 61. Draisaitl (McDavid) – 5. Mičkov (Tippett), 10. Mičkov (Frost, Konecny), 40. Brink (Zamula, Farabee)

Brankári: Skinner 27/30 - Ersson 29/33

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Pospíšila zákerne podrazil súper. Ťažko sa dvíhal z ľadu