Gól brankára v NHL! Trafil sa Ullmark z Bostonu

Linus Ullmark sa raduje z gólu.
Linus Ullmark sa raduje z gólu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|26. feb 2023 o 07:26

Linus Ullmark strelil prvý gól brankára od roku 2020.

VANCOUVER. Gól brankára v NHL je veľkou raritou. Od roku 2013 ho strelili len dvaja - v januári 2020 Pekka Rinne a 25. februára 2023 Linus Ullmark.

Švéd v službách Bostonu sa presadil v zápase proti Vancouveru Canucks. Strelil svoj prvý gól v kariére a je desiatym brankárom, ktorému sa to podarilo od roku 2000.

VIDEO: Gól brankára Linusa Ullmarka

Keď sa päťdesiat sekúnd pred koncom tretej tretiny za stavu 2:1 pokúšali Canucks vyrovnať a vyťažiť z duelu aspoň bod, využili možnosť hry bez brankára. V ten moment sa puk dostal k Linusovi Ullmarkovi a protihráči boli v útočnom pásme neskoro.

To brankár využil perfektne. Neďaleko pravej tyčky poslal puk ďalekonosnou strelou priamo do brány. Spoluhráči ho okamžite obklopili a začali skákať od radosti, Ullmark si užil aj "ťukes" so spoluhráčmi na striedačke.

Zažíva vynikajúcu sezónu a svoje sebavedomie týmto zásahom len potvrdil. Je jasným ašpirantom na Vezinovu trofej, veď spomedzi brankárov s aspoň 10 štartmi má jednoznačne najvyššiu úspešnosť zásahov (93,8 percent) s náskokom jedného percenta pred Filipom Gustavssonom.

Siahal dokonca na rekord NHL. V 37. zápase sezóny zaznamenal svoje 30. víťazstvo. Skôr sa na túto métu v rámci jedného ročníka dostal len brankár Tiny Thompson, takisto v drese Bostonu, no pred vyše 90 rokmi v sezóne 1929/30.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gól brankára v NHL! Trafil sa Ullmark z Bostonu