VIDEO: Dvaja brankári si s pukom neporadili najlepšie, darovali gól súperovi

Sergej Bobrovskij inkasuje gól.
Sergej Bobrovskij inkasuje gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|15. dec 2023 o 08:14

Husso aj Bobrovskij pomohli súperovi skórovať.

NEW YORK. Ani najlepší hokejoví brankári na svete nie sú imúnni voči chybám. Počas nočných zápasov NHL sa dvom z nich podarilo súperom uľahčiť cestu ku gólu.

Brankár Detroitu Ville Husso išiel v dueli proti Caroline odohrať puk nahodený na mantinel, ale nestihol ho zachytiť. Puk sa odrazil rovno do pred bránkového priestoru a aj keď sa Fín puku ešte dotkol a chcel ho odohrať, nestihol sa presunúť.

Využil to kapitán Caroliny Jordan Staal, ktorý šikovne vysunul svoju hokejku a usmernil puk do brány. Nezabránil mu v tom ani obranca Justin Holl. Staalov gól na 2:1 bol nakoniec víťazný.

VIDEO: Chyba brankára Detroitu

Veľkú hrúbku urobil aj Rus Sergej Bobrovskij chytajúci za Floridu. V zápase proti Vancouveru sa v druhej tretine dostal k puku a mal dosť času odohrať ho.

Hráči súpera ho ale začali napádať a on poslal prihrávku do stredu pásma priamo na čepeľ Dakotu Joshuu. Ten mal pred sebou prázdnu bránu a strelil svoj druhý gól v zápase.

VIDEO: Chyba brankára Floridy

"Kosatky" napokon duel vyhrali 4:0. Bobrovského na tretiu tretinu vystriedal Anthony Stolarz, ale ten čelil len jednej strele súpera.

Na druhej strane, Thatcher Demko zastavil 36 striel a pripísal si čisté konto.

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Dvaja brankári si s pukom neporadili najlepšie, darovali gól súperovi