VIDEO: Čarodejník s pukom. McDavid dotiahol Edmonton do finále neuveriteľným gólom

Connor McDavid oslavuje gól.
Connor McDavid oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|3. jún 2024 o 07:19

Je najproduktívnejším hráčom tohtoročného play-off.

EDMONTON. Connor McDavid je hráčom, ktorý dokáže udivovať rok čo rok. Keď sa zdá, že už ničím nemôže prekvapiť, lebo ho súperi majú na sto percent prečítaného, predvedie nádhernú akciu.

Taká sa mu podarila aj v postupovom zápase. Pri výhre 2:1 nad Dallasom otvoril skóre v 5. minúte.

Oilers práve hrali presilovku, keď si McDavid prebral prihrávku na ľavej strane. Kľučkou na forhend obišiel prvého obrancu, Heiskanena oklamal sťahovačkou a keď už bol pred bránkou, prestrelil brankára Oettingera bekhendom.

VIDEO: Gól Connora McDavida vo finále konferencie

Kapitán patril k najdôležitejším hráčom tímu pri postupe do finále. V 18. minúte prihral na postupový gól Zacha Hymana.

"Splnili sme ďalšiu úlohu. Postup si zaslúžime," povedal McDavid po zápase, keď hala stále burácala. "Toto je veľmi špeciálne miesto. Má veľkú históriu. A je skvelé počuť podporu od týchto fanúšikov."

McDavid je adeptom na zisk Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča v play-off. Je najproduktívnejším hráčom vyraďovacích bojov s 31 (5+26) bodmi v 18 stretnutiach.

Vo finále si zahrá po prvý raz. Oilers sa doň naposledy dostali v roku 2006 a posledný Stanley Cup získali ešte v roku 1990.

Výhra v konferenčnom finále znamenala, že Edmonton získal trofej Clarence S. Campbell Bowl. Podľa povery sa jej nedotkli, aby mali viac šťastia vo finále.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Čarodejník s pukom. McDavid dotiahol Edmonton do finále neuveriteľným gólom