Šou pokračuje. McDavid baví svet, blafákom dvíhal ľudí zo sedačiek

Connor McDavid strieľa gól blafákom.
Connor McDavid strieľa gól blafákom. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|21. máj 2022 o 08:02

Connor McDavid strelil proti Calgary nádherný gól.

CALGARY. Keď je tímu ťažko a potrebuje zaveliť k výhre, všetky oči sa upierajú na kapitána. Tak to bolo aj v druhom dueli série druhého kola play off NHL medzi Edmontonom a Calgary.

Oilers prehrávali 0:2 aj 1:3. A vtedy prišiel čas Connora McDavida. Najprv asistoval pri dôležitom góle na 1:2, neskôr sám znížil na 2:3.

Štartovacím momentom preňho bol gól Tylera Toffoliho z 23. minúty. McDavid totiž už o minútu neskôr odpovedal výstavnou akciou.

McDavid vošiel do útočného pásma, keď na modrej čiare stál Leon Draisaitl. Ten prehodil puk na druhú stranu. McDavid si ho prebral, šikovne sa vyhol obrancovi Zadorovovi, prihral Duncanovi Keithovi, nakorčuľoval si bližšie k brankárovi, prijal spätnú prihrávku od Keitha a blafákom nedal Markströmovi šancu.

"McDavidova šou pokračuje," vyjadril sa komentátor. Kanadská superhviezda tvorila gólové akcie takmer v každom striedaní.

V týchto vyraďovacích bojoch hrá azda najlepší hokej svojej kariéry.

V prvých deviatich dueloch play off má už 20 bodov. Rýchlejšie na túto métu vo vyraďovacích bojoch došli v celej histórii súťaže len dvaja hráči - Wayne Gretzky (8 zápasov, 1981, 1983, 1985, 1987) a Mike Bossy (8 zápasov, 1981).

Dôležitým gólom založil obrat. Oilers otočili z 1:3 na konečných 5:3 a vyrovnali stav série rivalov na 1:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šou pokračuje. McDavid baví svet, blafákom dvíhal ľudí zo sedačiek