Vitaj v lige, chlapče. Fleury vyškolil Bedarda, pri nájazde skončil na zadku

Connor Bedard v nájazde proti Marc-André Fleurymu.
Connor Bedard v nájazde proti Marc-André Fleurymu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|6. okt 2023 o 07:48

Minnesota vyhrala 3:2 po samostatných nájazdoch.

CHICAGO. Málokedy sa v NHL vidí nájazd, pri ktorom proti sebe stoja jednotky draftu. Takáto situácia sa v noci zo štvrtka na piatok udiala až dvakrát.

Zápas medzi Chicagom a Minnesotou museli rozhodnúť samostatné nájazdy. V tých boli úspešnejší Wild. Marc-André Fleury, jednotka draftu 2003, nepustil za svoj chrbát ani jeden pokus.

Ako prvý to naňho skúsil Connor Bedard. Prvý výber posledného draftu síce zakončoval lišiacky, ale nakoniec skončil na ľade, keď mu Fleury vypichol puk a poslal ho na ľad.

VIDEO: Connor Bedard neprekonal Marca-André Fleuryho

Podobne obstál aj Taylor Hall, ktorý išiel na nájazd ako druhý hráč "jastrabov". Jednotka draftu 2010 sa napokon tiež musela zdvíhať z ľadu a tiež bez gólu.

Hall však Fleuryho prekonal v zápase a bol to výstavný kúsok. V druhej tretine poslal svoj tím do vedenia 2:1, išlo o posledný gól Chicaga v stretnutí.

VIDEO: Gól Taylora Halla proti Minnesote

Minnesota si v tomto prípravnom zápase pripísala cennú výhru 3:2. Fleury pochytal 27 striel súpera.

Zatiaľ čo Bedarda čaká debutový ročník v lige, pre 38-ročného Fleuryho môže ísť o posledný. Priznal, že po sezóne prehodnotí svoje pokračovanie.

"Povedal som si, že si dám ešte aspoň sezónu. Uvidím, ako to pôjde fyzicky aj mentálne a či stále dokážem zastavovať puky. Nechcem nad tým rozmýšľať denne. Zažijem úspechy aj pády. Chcem ich zvládnuť a na konci sa definitívne rozhodnúť," prezradil.

Fleury je najstaršou draftovou jednotkou v súčasnej NHL. Keď skončí, štafetu po ňom preberie Alexander Ovečkin.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vitaj v lige, chlapče. Fleury vyškolil Bedarda, pri nájazde skončil na zadku