Rozštepy ako špičkoví gymnasti. Vasilevskij zachraňoval Lightning veľkými zákrokmi

Andrej Vasilevskij zastavuje strelu Kirbyho Dacha.
Andrej Vasilevskij zastavuje strelu Kirbyho Dacha. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|7. mar 2022 o 06:31

Andrej Vasilevskij pripomenul, že stále patrí k svetovej elite.

CHICAGO. Hráčov Chicaga Blackhawks privádzal do zúfalstva. Brankár Tampy Bay Lightning Andrej Vasilevskij im zmaril dve čisté gólové príležitosti.

Navyše, pohoreli na ňom dve veľké hviezdy. Ruský brankár prežil krušný štart a hneď jeho druhý zákrok bol z kategórie famóznych.

V piatej minúte zápasu zastavil Kirbyho Dacha.

Ten sa po prihrávke od Brandona Hagela ocitol pred poloprázdnou bránou, no Vasilevskij stihol do dráhy puku vložiť svoju vyrážačku.

Už za stavu 6:3 sa Hawks snažili vrátiť do zápasu. V 51. minúte mala dokonalú šancu na kontaktný gól ich najväčšia hviezda Patrick Kane.

Forvard Chicaga dostal vynikajúcu prihrávku od amerického krídelníka Alexa DeBrincata. Na opačnej strane mal prázdnu bránu, no Vasilevskij opäť zvládol rýchly rozštep a doslova mu ukradol čistý gól.

Pohľad na Patricka Kanea vypovedal, že ani on sám nechápal, ako 27-ročný rodák z ruského Ťumeňu dokázal jeho šancu zastaviť.

Bolts napokon zvíťazili na ľade "čiernych jastrabov" 6:3. Rozhodli o tom v tretej tretine, v ktorej sa im podarilo streliť tri góly v priebehu 32 sekúnd.

Rýchlejšie sa to za posledných tridsať rokov podarilo len trom tímom. Postupne sa do listiny strelcov zapísali Victor Hedman, Corey Perry a Michail Sergačjov.

Slovenský obranca Erik Černák odohral 20 minút a 19 sekúnd. Na konte mal mínusku, dve zablokované strely, ale najmä až osem bodyčekov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rozštepy ako špičkoví gymnasti. Vasilevskij zachraňoval Lightning veľkými zákrokmi