NHL ukázala nomináciu na Vezina Trophy. Najlepším brankárom bude Európan

Igor Šesťorkin v playoff zápase v drese New York Rangers.
Igor Šesťorkin v playoff zápase v drese New York Rangers. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|10. máj 2022 o 17:26

Národná hokejová liga oznámila trojicu nominantov na Vezinovu trofej.

NEW YORK. Národná hokejová liga oznámila záverečnú trojčlennú nomináciu adeptov na zisk Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára sezóny. O cenu zabojujú Igor Šesťorkin, Jacob Markström a Juuse Saros.

Ruský brankár Igor Šesťorkin bol nominovaný po prvý raz. Odchytal len svoju druhú plnú sezónu v drese New Yorku Rangers.

Dvadsaťšesťročný brankár je hlavným dôvodom, prečo "jazdci" v základnej časti obstáli tak dobre. Je najlepším brankárom podľa štatistiky gólov chytených nad očakávanie.

Predstavil sa v 53 zápasoch, pričom si udržal 93,5-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 2,07 inkasovaných gólov na zápas. Bol štatistickým lídrom vo viacerých tabuľkách, preto je považovaný za hlavného kandidáta na výhru.

Vyzve ho Jacob Markström z Calgary. V základnej časti odchytal 63 stretnutí, z ktorých 37 vyhral. Udržal si 92,2-percentnú úspešnosť pri priemernom počte 2,22 inkasovaných gólov na zápas.

Na dnešnú dobu veľmi vyťažený bol najmä Juuse Saros z Nashvillu. Ten bol v bráne až v 67 dueloch, chytal s priemerom 2,64 inkasovaných gólov na zápas a 91,8-percentnou úspešnosťou zákrokov.

Cenu pre najlepšieho brankára sezóny v tomto roku určite vyhrá Európan. Šesťorkin je Rus, Markström Švéd a Saros Fín. Vlani ju získal Kanaďan Marc-André Fleury.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL ukázala nomináciu na Vezina Trophy. Najlepším brankárom bude Európan