Budúcnosť hokejového Slovana ohrozená nie je, fanúšikov však vyzýva k trpezlivosti

Hokejisti HC Slovan Bratislava.
Hokejisti HC Slovan Bratislava. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
SITA|4. jún 2024 o 11:59

Súčasný vlastník tvrdí, že vysporiadal všetky záväzky v rozsahu jej vlastníckeho podielu v spoločnosti a prihlási všetky tímy do ligových súťaží.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový klub HC Slovan Bratislava informoval verejnosť a svojich fanúšikov, že súčasný väčšinový akcionár organizácie podniká kroky k akvizícii záujemcu o kúpu väčšinového podielu v tíme.

Majoritný podiel aktuálne vlastní Elena Hrubá, ktorá ho zdedila po otcovi a predchádzajúcom majiteľovi Rudolfovi Hrubom. Ten odišiel na večnosť v decembri 2023 vo veku 69 rokov.

"Procesy spojené s dedičským konaním mali svoje zákonitosti a časový harmonogram, ktorý bolo potrebné dodržať a akceptovať.

Na druhej strane, úplne chápeme prirodzený a legitímny záujem fanúšikov o to, ako bude náš klub ďalej fungovať a ktorým smerom sa bude v budúcnosti uberať.

Prioritou zostáva, aby išlo o domáceho alebo zahraničného investora, ktorý bude mať dlhodobý záujem na zabezpečení a ďalšom rozvoji stabilne a zdravo fungujúceho hokejového klubu,“ uvádza sa vo vyhlásení na oficiálnom webe Slovana.

Súčasný vlastník taktiež tvrdí, že vysporiadal všetky záväzky klubu v rozsahu jej vlastníckeho podielu v spoločnosti.

"Vďaka tomu nie je ďalšie pôsobenie HC Slovan Bratislava v slovenskom profesionálnom hokejovom priestore nateraz ohrozené.

HC Slovan Bratislava k stanovenému termínu prihlási všetky svoje družstvá, t.j. A-mužstvo, rezervné mužstvo Modré krídla Slovan, družstvo žien, ako aj všetky mládežnícke družstvá do hokejových súťaží v sezóne 2024/25,“ ozrejmil Slovan a doplnil: "Všetky odborné úseky klubu, najmä však športový manažment, úsek metodiky mládeže, marketingové a obchodné oddelenie pracujú v súčasnosti bez akýchkoľvek obmedzení a komplikácií na príprave klubu do novej sezóny."

"Belasí" už niekoľko týždňov intenzívne skladajú káder pre nasledujúcu extraligovú sezónu.

Informovali už o nových zmluvách pre kapitána Michala Sersena, Miroslava Preisingera, Samuela Takáča, Jakuba Minárika, amerického legionára Liama Pecarara aj brankára Denisa Godlu.

Klub tiež potvrdil príchod obrancov Senu Acolatseho z Michaloviec, Patrika Bačíka z Banskej Bystrice či útočníkov Timoteja Šilleho zo zámoria a Lotyša Haraldsa Egleho z Liptovského Mikuláša.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Budúcnosť hokejového Slovana ohrozená nie je, fanúšikov však vyzýva k trpezlivosti