Chlapi, dajme si ešte borovičku. Moravákov hokej na Tehelnom poli bavil

Momentka zo zápasu Třinec - Brno v rámci Kaufland Winter Games.
Momentka zo zápasu Třinec - Brno v rámci Kaufland Winter Games. (Autor: TASR)
Boris Vanya|13. jan 2023 o 22:35

V Bratislave sa hrá hokej pod holým nebom.

BRATISLAVA. Na Tehelné pole mierili v piatok večer opäť tisícky fanúšikov, hoci Slovan nastúpi v Európskej konferenčnej lige až v marci. Na najväčšom futbalovom štadióne na Slovensku sa hral – hokej.

Bratislava je dejiskom Kaufland Winter Games. Počas troch dní tu odohrajú štyri hokejové zápasy pod holým nebom, tri extraligové a jednu exhibíciu.

Na tribúnach federálny mix

Úvodné dejstvo obstarali dva špičkové české kluby z Moravy – Kometa Brno a Oceláři Třinec. Výber nebol náhodný.

Fanúšikovia oboch tímov to nemali do Bratislavy až tak ďaleko a Brno aj Třinec sa už roky opierajú o slovenských hráčov. Navyše, za posledných šesť rokov nezískal český titul iný klub než tie, ktoré hrali na Tehelnom poli.

VIDEO: Úvodný gól zápasu pod holým nebom strelil Marko Daňo

„Chlapi, dajme si ešte borovičku,“ zavelil pred štadiónom líder fanúšikovskej skupinky a vytiahol spod bundy fľašku. Chlapi cítili potrebu sa zahriať, aj keď v Bratislave už dosť dlho nemrzlo.

Na tribúnach bol pestrý federálny mix. Moraváci, Slezania, Slováci… Zišlo sa ich vyše jedenásťtisíc. Zápas si užívali aj vtedy, keď ľadovú plochu kropil dážď.

Třinec vyhral nad Brnom 6:1, o päť gólov víťazov sa postarali Slováci. Dva dal Marko Daňo, po jednom Libor Hudáček, Vladimír Dravecký a Martin Marinčin.

Z Třinca šestnásť autobusov

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Chlapi, dajme si ešte borovičku. Moravákov hokej na Tehelnom poli bavil