Prekonal covid a boduje. Amerika sa naučila s vírusom žiť, iní nie, vraví Tatar

Tomáš Tatar strieľa gól v drese New Jersey Devils.
Tomáš Tatar strieľa gól v drese New Jersey Devils. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Rusnák|11. jan 2022 o 09:30

Ondrej Rusnák v ďalšom Príklepe vyspovedal kamaráta Tomáša Tatara.

S TOMÁŠOM TATAROM sa poznám od mládežníckych čias. V NHL si drží pozíciu najproduktívnejšieho slovenského hráča, ako jediný našinec stabilne nastupuje v presilových hrách.

Pred sezónou podpísal dvojročný kontrakt s New Jersey Devils, ročne zarobí 4,5 milióna dolárov. Pred pár dňami prekonal koronavírus, počas nútenej pauzy sme boli ešte v častejšom kontakte. Po uzdravení som mu zavolal na rozhovor.

V lete si si prvýkrát vyskúšal otvorený trh s hráčmi. Podpísal si dvojročný kontrakt s New Jersey. Ako si zatiaľ spokojný s pôsobením v drese Devils?

Myslím, že to nie je zlé. Možno tých bodov by mohlo byť viac, ale len cez štatistiky by som sa na to nepozeral. Taký je hokej, nie vždy to padá, ale dôležitý je aj pocit, ako sa na ľade cítim.

Už som dosť skúsený na to, aby som vedel posúdiť vlastnú hru. Začiatok som mal ťažší, ale postupne sa to rozbieha. Som rád, že v posledných zápasoch bodujem a darí sa aj tímu.

Príklepy Ondreja Rusnáka

Ondrej Rusnák (32) je bývalý hokejový útočník, ktorý hral o.i. za Slovan (získal s ním v roku 2008 titul), Trenčín či Poprad. Bol členom slovenskej dvadsiatky, ktorá obsadila na MS 2009 štvrté miesto. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Ponúka rozhovory so zaujímavými ľuďmi, aj pohľad do zákulisia. Študuje na Vysokej škole manažmentu v Bratislave, je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

New Jersey vstupovalo do sezóny s vyššími očakávaniami, než je aktuálna 12. pozícia vo východnej konferencii so stratou 5 bodov na play-off. Kde hľadať príčiny tohto stavu?

Mali sme dve alebo tri dlhšie série, keďzo sme prehrali pár zápasov za sebou. To urobí veľký rozdiel. Sezóna je ešte dlhá a ak by sme chytili rovnakú šnúru výhier, sme späť v mixe tímov bojujúcich o play-off.

Aby to nevyznelo ako výhovorka, máme dosť smolu na zranenia a choroby posledné týždne, a tak tréneri dosť miešali zostavou. Dokonca najbližší zápas (pozn. tento pondelok) už pre choroby a covid hrať vôbec nebudeme.

Hlavným trénerom je ostrieľaný Lindy Ruff. Ako by si ho charakterizoval?

Pre hráča je vždy ťažké hodnotiť trénera (smiech). Čo môžem prezradiť je, že Lindy je správny chlap. Každý tréner má to svoje a Lindy nie je výnimkou. Od všetkých vyžaduje stopercentnú prácu. Aj keď pôsobí ako tréner zo starej školy, tak sa dosť adaptoval a ide s modernými trendami. Preto ma neprekvapuje, že je tak dlho ako hlavný tréner v NHL.

Jeden z dôvodov, prečo si sa v lete rozhodol ísť do New Jersey, bola možná spolupráca s dvomi centrami a jednotkami draftov rokov 2017, resp. 2019, Švajčiarom Nicom Hischierom a Američanom Jackom Hughesom. Ako si s nimi rozumieš na ľade?

Nico je komplexný center. V mladom veku, navyše Európan, je kapitán tímu. To dokazuje, ako si ho Devils cenia.

Hughes je ohromne talentovaný a šikovný hokejista. Korčuľovanie a prácu s pukom má na top úrovni. Jeho štýl hry pasuje do hokeja, ktorým sa uberá NHL. Posledné zápasy sme spolu v útoku a myslím si, že získavame správnu chémiu na ľade.

V tíme ste traja Slováci. Okrem teba aj Marián Studenič a Christián Jaroš. Ako vnímaš ich hru a postavenie v tíme?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prekonal covid a boduje. Amerika sa naučila s vírusom žiť, iní nie, vraví Tatar