Tatar debutoval v Colorade, mal kapitánske áčko. Tréner pochválil jeho formáciu

Tomáš Tatar na kempe Colorada.
Tomáš Tatar na kempe Colorada. (Autor: Twitter / Colorado Avalanche)
Oh my Hockey|25. sep 2023 o 08:13

V Colorade sa uskutočnil súboj Slovákov.

DENVER. Hokejisti Colorada Avalanche nastúpili v úvode prípravy na novú sezónu NHL na domácom ľade proti Minnesote Wild. Prehrali 3:4.

Po prvýkrát sa v novom drese ukázal slovenský útočník Tomáš Tatar. Nebodoval, odohral 14 minút a 1 sekundu, pripísal si plusový bod, tri strely na bránu a odsedel si menší trest.

Na drese mal "A" ako asistent kapitána.

VIDEO: Šanca Tomáša Tatara proti Minnesote

Nastúpil vo formácii s centrom Rossom Coltonom a krídelníkom Milesom Woodom, ktorý bol jeho spoluhráčom aj v New Jersey. V hierarchii klubu ide o tretí útok, hoci v zápase bol písaný ako elitný.

Tatar zhodnotil túto spoluprácu pozitívne. "Vypracovali sme si niekoľko dobrých príležitostí. Myslím si, že sme mohli streliť pár gólov,“ povedal po zápase.

Novú akvizíciu pozorne sledoval kouč Jared Bednar. "Podľa môjho názoru hrali dobre. Páčili sa mi všetci traja. Hrali fyzicky a predviedli schopnosť vyprodukovať si strelecké šance," skonštatoval.

Za Minnesotu nastúpil Tatarov krajan Servác Petrovský. Odohral 9 minút a 42 sekúnd, dvakrát vystrelil na bránu a zablokoval jeden pokus súpera.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar debutoval v Colorade, mal kapitánske áčko. Tréner pochválil jeho formáciu