Tipsport reaguje na kritiku: Deti môžu pozerať hokej v televízii

Hokejisti HC Slovan Bratislava.
Hokejisti HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Jakub Benko|7. okt 2019 o 12:39

Online prenosy sú už dostupné aj zo zahraničia.

BRATISLAVA. Prenosy zo zápasov najvyššej slovenskej hokejovej ligy vysiela na internete od tejto sezóny TV Tipsport. Sledovať ich však nemôžu všetci.

K prenosom sa nedostanú mladiství do 18 rokov, keďže to neumožňuje zákon.

Na stránkach Tipsportu je totiž prevádzkovaný hazard. Podmienkou na sledovanie prenosov je registrácia a mladistvých cez ňu stránka Tipsportu nepustí.

Kde si teda môžu pozrieť zápasy svojho obľúbeného tímu?

"Mládež môže sledovať prenosy z Tipsport ligy v televízii. V súčasnosti sú to dva-tri najzaujímavejšie duely týždenne, čo je najviac za posledné roky," uviedol pre SME Filip Timár z Tipsortu.

"Registráciu bez prístupu k tipovaniu zatiaľ nezvažujeme, lebo technická úprava je náročná a nebola ani vopred plánovaná," doplnil.

Chcete vidieť hokej? Tipujte

O zmene neuvažuje ani spoločnosť Pro Hokej, ktorá vlastní vysielacie práva na zápasy Tipsport ligy.

"Online prenosy sú produktom a tak sa k nim musíme aj postaviť. Nie je samozrejmosťou, že majú byť dostupné pre všetkých," odkázal šéf Pro Hokeja Richard Lintner.

Ani fanúšikovia, ktorí sa na stránkach Tipsportu zaregistrovali, však nemôžu sledovať zápasy bez obmedzenia.

Prenosy sa dajú sledovať zadarmo sedem dní. Potom musí každý užívateľ prestávkovať 1,20 eura mesačne. Nejde teda o klasickú platbu za službu. Systém núti divákov do hazardu.

Tipsport však upozorňuje, že tento systém je založený na inom princípe a že fanúšikovia v skutočnosti nemusia míňať vlastné peniaze. Ako to teda funguje?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Tipsport reaguje na kritiku: Deti môžu pozerať hokej v televízii