Hlavou narazil na mantinel, bol v bezvedomí. Súper: Nechcel som ho zraniť

Luca Krakovský (v strede) sa v zápase s levicami vážne zranil.
Luca Krakovský (v strede) sa v zápase s levicami vážne zranil. (Autor: hcslovan.sk)
Patrik Fotta|2. dec 2021 o 19:07

Lažo: Má otras mozgu a roztrhané väzy v ramene.

BRATISLAVA. Chvíle hrôzy prežívali aktéri stretnutia 21. kola Tipos Slovenskej hokejovej ligy (SHL) medzi tímami HK Levice a Modré krídla Slovan (0:4).

Mladý obranca "belasých" Luca Krakovský, ktorý je zároveň dorasteneckým reprezentantom Slovenska, sa vážne zranil pri náraze hlavou na mantinel.

K pádu došlo po kontakte s domácim hráčom Michalom Suľovským.

"Absolútne som nemal myšlienky na to, že ho idem zraniť. Neuštedril som mu ani žiadny neférový úder. Stretli sa nám ramená. Najskôr asi nečakal, že sa dostaneme do stretu. Bohužiaľ, hlúpo dopadol," uviedol pre hokejportal.sk Suľovský.

Iba 17-ročný hokejista ostal na ľade ležať chvíľu v bezvedomí. Hráči oboch mužstiev okamžite signalizovali, aby k nemu čo najskôr prišli zdravotníci.

Po ošetrení ho následne previezli do levickej nemocnice. 

"Luca je stabilizovaný a nemal by mať problém s krčnou chrbticou. Bol pri vedomí, komunikoval s nami a dokázal hýbať oboma končatinami. Teraz čakáme na vyšetrenie CT a vyjadrenie špecializovaného lekára," povedal pre klubový web športový riaditeľ B-mužstva Slovana Miroslav Lažo.

Momentálne sa už Krakovský nachádza v Nemocnici na Kramároch, kde absolvuje operáciu ramena.

"V dôsledku tvrdého nárazu na mantinel má roztrhané väzy v ramene, ktoré treba operovať. Taktiež utrpel otras mozgu," dodal Lažo.

Talentovaný hokejista je členom reprezentačného kádra Slovenska do 18 rokov. V lete bol odchovanec Slovana súčasťou tímu na prestížnom turnaji Hlinka-Gretzky Cup.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Hlavou narazil na mantinel, bol v bezvedomí. Súper: Nechcel som ho zraniť