Nahnevaný tréner Zvolena Oremus: Neuznali nám regulárny gól

Pter Krieger (vľavo) s trénerom Petrom Oremusom na lavičke Zvolena.
Pter Krieger (vľavo) s trénerom Petrom Oremusom na lavičke Zvolena. (Autor: TASR - Martin Baumann)
SITA|14. apr 2022 o 11:23

Nitra si v treťom semifinálovom stretnutí poradila so Zvolenom 3:2 a v sérii vedie 2:1 na zápasy.

BRATISLAVA. V treťom súboji semifinále play-off hokejovej extraligy medzi HK Nitra a HKM Zvolen uspeli domáci tesne 3:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú po strede 2:1 na zápasy.

Zvolen bol lepší, vravel po treťom zápase Milo

Hokejisti spod Zobora pred vlastnými fanúšikmi viedli 1:0 aj prehrávali 1:2, rozhodnutie zariadil v 51. minúte kanadský útočník Adam Rockwood. Štvrtý duel je na programe už vo štvrtok večer opäť v Nitre.

"Nebol to náš ideálny zápas. Zvolen bol lepší, rýchlejší. Ale bohužiaľ pre nich, také zápasy bývajú. Zlomili sme to nezlomnosťou a obetavosťou. Čo sa týka výzvy, reagovali sme na podnet nášho brankára, ktorý tvrdil, že bol pichnutý do betónu.

Ak by neprišlo k posunutiu betónu, puk ostane pred čiarou, preto sme zariskovali a vyšlo to,“ zhodnotil utorkový zápas asistent domáceho kouča Dušan Milo podľa Facebooku HK Nitra sa odvolaním sa na hokejportal.net.

Oremus: Neuznali nám regulárny gól

Hosťujúci kouč Peter Oremus po súboji chlapsky priznal, že domáci dali o gól viac a zaslúžene zvíťazili.

"Odohrali sme výborný zápas. To, čo sme si povedali ohľadne pohybu a aktivity, to tam bolo. Chýbal nám gól v presilovke. Z našej strany dobrý zápas, ale škoda, tých gólov mohlo byť viac," poznamenal.

Rozhnevala ho však situácia z 11. minúty, keď Nick Saracino dopravil puk do domácej bránky, ale arbitri po porade s videorozhodcom jeho zásah neuznali. O analýzu situácie v súlade s pravidlami požiadala domáca lavička.

"Ako mám ešte nabudiť útočníkov, aby robili tlak na brankára a hráčov? Čistý gól nie je uznaný. Naozaj neviem, ako mám v tejto lige ešte motivovať útočníkov, aby dávali góly spred bránky. Som si stopercentne istý, že nám nebol uznaný absolútne regulárny čistý gól,“ hneval sa tréner Oremus.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nahnevaný tréner Zvolena Oremus: Neuznali nám regulárny gól