Cesta do záhuby? Tampa Bay získala forvarda, vzdala sa až piatich draftových volieb

Tanner Jeannot.
Tanner Jeannot. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|27. feb 2023 o 07:42

Erik Černák sa môže tešiť na nového spoluhráča.

TAMPA BAY, NASHVILLE. Útočník Tanner Jeannot po prvý raz v kariére mení dres. Z Nashvillu si ho vyhliadla Tampa Bay.

Bolts sa zaňho neváhali vzdať ohromnej porcie svojej potenciálnej budúcnosti. Okrem obrancu Cala Footea totiž "predátorom" zaplatili voľbou v prvom kole draftu 2025, v druhom kole draftu 2024, a tromi výbermi v drafte 2023, konkrétne v kolách číslo tri, štyri a päť.

Po odčítaní týchto výberov nemajú Bolts ani raz v najbližších troch rokoch voľbu v prvom kole. V roku 2023 by mali voliť tri razy, pričom prvýkrát až v šiestom kole.

"Blesky" pokračujú vo filozofii vyhrávania a po troch finálových účastiach si chcú zabezpečiť ďalšiu. O Jeannotove služby nemali záujem ako jediní.

Dvadsaťpäťročný kanadský nedraftovaný krídelník prerazil v NHL v ročníku 2021/22, keď v 81 dueloch pozbieral 41 (24+17) bodov a 130 trestných minút. V prebiehajúcej sezóne trochu poľavil v kanadskom bodovaní, ale naďalej patrí k najtrestanejším hráčom súťaže.

Jeho výhodou je plat 800 tisíc dolárov a skutočnosť, že bude po sezóne obmedzene voľným hráčom. Lightning sa tak nemusia báť jeho nečakaného odchodu.

Nová posila Nashvillu Cal Foote je kanadským obrancom a synom legendárneho beka Adama Footea. V prebiehajúcom ročníku odohral 26 duelov, strelil gól a pridal dve asistencie. V roku 2017 bol vybratý na drafte ako štrnásty v poradí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Cesta do záhuby? Tampa Bay získala forvarda, vzdala sa až piatich draftových volieb