Hokej: Svetový šampionát definitívne bez Pálffyho

Žigmund Pálffy sa nepredstaví v drese slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Kanade.
Žigmund Pálffy sa nepredstaví v drese slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Kanade. (Autor: TASR)
SITA|5. apr 2008 o 11:50

SKALICA 5. marca (SITA/SZĽH) - Jeden z najlepších slovenských hokejistov histórie a najväčšia osobnosť práve sa končiaceho 15. ročníka Slovnaft extraligy Žigmund Pálffy sa definitívne rozhodol a na MS ...

SKALICA 5. marca (SITA/SZĽH) - Jeden z najlepších slovenských hokejistov histórie a najväčšia osobnosť práve sa končiaceho 15. ročníka Slovnaft extraligy Žigmund Pálffy sa definitívne rozhodol a na MS 2008 do Kanady nepocestuje. "Osobne sme sa v Bratislave stretli v sobotu predpoludním a takmer dve hodiny sme sa rozprávali. Po svojom dôkladnom zvážení situácie sa nakoniec rozhodol, že sa nezapojí do záverečnej prípravy reprezentácie pred majstrovstvami sveta a nepocestuje s nami ani do Kanady," povedal po rozhovore s hokejovým velikánom reprezentačný tréner Július Šupler a hoci má so 'Žigom' nadštandardné vzťahy, neradostne zdupľoval: „Nedali sme si žiadne iné termíny, je to jeho definitívne stanovisko." Napriek tomu, že reprezentačného trénera zjavne mrzí neúčasť skvelého hokejistu v národnom tíme, rešpektuje jeho rozhodnutie: „Vysoko si Žiga vážim ako hokejistu a akceptujem jeho rozhodnutie," dodal tréner Július Šupler.

Samostatné Slovensko reprezentoval Pálffy po prvýkrát na ZOH 1994 v nórskom Lillehammeri, na ktorých vo ôsmych dueloch nazbieral 10 bodov za 3 góly a 7 asistencií. Naposledy sa predstavil v reprezentačnom drese na MS 2005 v Rakúsku, kde Slovensko vypadlo v štvrťfinále s Kanadou. Počas celej kariéry odohral v národnom tíme 64 stretnutí a strelil v nich 35 gólov. Zlatý medailista z Göteborgu 2002 a bronzový z Fínska 2003 pôsobil v aktuálnej sezóne v Skalici, ktorú dotiahol až do semifinále play-off. Pamätný je jeho únik spoločne s Petrom Bondrom vo finále šampionátu v roku 2002, keď v zápase proti Rusku za stavu 3:3 asistoval 100 sekúnd pred koncom tretej tretiny na víťazný gól Petra Bondru.

Nachádzate sa tu:
Domov