Chárov rekord zostal neohrozený. Najtvrdšiu strelu v NHL má Makar

Cale Makar počas súťaží zručností.
Cale Makar počas súťaží zručností. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|3. feb 2024 o 06:23 (aktualizované 3. feb 2024 o 08:53)

McDavid vyhral prémiu milión dolárov.

TORONTO. Najzručnejším hráčom NHL sa v roku 2024 stal Connor McDavid. Kapitán Edmontonu Oilers pozbieral najviac bodov počas súťaží zručností v zápase hviezd a vyhral prémiu milión dolárov.

Kanadský forvard vyhral štyri z ôsmich disciplín. Ovládol súťaž o najrýchlejšieho korčuliara, prácu s hokejkou, presnosť streľby a záverečnú prekážkovú dráhu.

Víťaza zaslúžene vytlieskala plná Scotiabank Aréna, kapitán "olejárov" sa najmenej komfortne cítil pri zdolávaní prekážkovej dráhy: "Tam som bol najviac nervózny. Ale nejako som prešiel a vedel som, že mám celkom dobrý čas."

Hviezdy ligy, vrátane Čechov Davida Pastrňáka a Tomáša Hertla, súťažili ešte v streľbe z prvej, prihrávaní, v nájazdoch i v tradičnej súťaži o najtvrdšiu strelu.

Tú má momentálne obranca Colorada Cale Makar. Rekord Zdena Cháru však neohrozil, na výhru mu stačilo 165 km/h a za Slovákom zaostal o 10 km/h.

V rozhovore priznal, že ho lákala cena pre najlepšieho hráča súťaži zručností: "Mať tak milión dolárov na stole je paráda. Ale získať ho znamenalo zdolať Connora a to je nesmierne ťažké. Zvládol to a zaslúžene si zarobil."

V streľbe z prvej sa najviac vyznamenal Nathan MacKinnon, najlepším nahrávačom sa stal Elias Pettersson a v nájazdoch bol najúspešnejší Auston Matthews.

VIDEO: Zostrih zo súťaží zručností v rámci Zápasu hviezd 2024

O tom, že súťaže boli náročné a hráči si nič nedarovali, svedčia aj slová Barzala.

Dvadsaťšesťročný Kanaďan si po otázke od moderátora musel najskôr sadnúť do kresla a napiť sa vody: "Úprimne, nemyslel som si, že budem taký unavený. Nebola to žiadna exhibícia, toto bola vážna súťaž."

Podujatie zakončil v sobotu od 21.00 tradičný exhibičný turnaj vo formáte troch proti trom medzi výbermi Hughesa, Matthewsa, MacKinnona a McDavida.

Tabuľka: Víťazi disciplín v súťažiach zručností 2024

Súťaž

Víťaz

Najrýchlejší korčuliar

Connor McDavid

Streľba z prvej

Nathan MacKinnon

Najlepší nahrávač

Elias Pettersson

Najtvrdšia strela

Cale Makar

Práca s hokejkou

Connor McDavid

Presnosť streľby

Connor McDavid

Samostatné nájazdy

Auston Matthews

Prekážková dráha

Connor McDavid

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chárov rekord zostal neohrozený. Najtvrdšiu strelu v NHL má Makar